Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

KUŞAK ÇATIŞMASI

26.11.2022
A+
A-

Kuşak Çakışması noktası asgari müşterektir.Hani bazıları diyecektir” kardeşim bunlar hep senin mi başına geliyor? Resmen senaryo yazıyorsun gibi!” Şimdi yemin mi edeyim! Bu bir genelleme değil elbette.Yazar çizer çağının tanığıdır.Bunun irdelemesini muhakkak akademik düzeyde toplumsal incelemesini birileri yapacaktır.Bize düşen bunları yazmak sadece.Evvelsi gün dolmuşta,ki elbette 65 yaşında biri olarak ayaktayım! En azından yıkılmadım ayaktayım morali içindeyim.Gençlerin çoğu cep telefonunda sanal sosyal medyada.İyi de bu yaşananlar gerçek sosyal olay! Neyse kadıncağız iki pazar sepetiyle , baktım zor inecek.Afedersiniz, siz inin ben buradan çantaları size veririm dememe kalmadı.Kadın aniden elime şöyle tu kaka işareti yaparak, kızgın bir suratla inmeye çalışırken bu kez düşmez mi? Napayım koşayım mı? Derken genç bir çocuk, yardıma koştu.Kadın ona da” çek git” ler yaptı.Çocukcağızın morali bozuldu tabii.Az ilerde son durakta indik o çocukla.Çocuk gülerek bana” İyi de bende çocuğu yaşındayım. yardımcı olmak ne kadar zormuş!” Dedi.Sonra bana çay ısmarladı.O sırada biri geldi. Bize ” bir adres soracaktım, yardımcı olur musunuz?” Deyince, ikimiz birden birbirimize baktık.Yaşanan o dolmuşta ki yardımcı olmaya çalışma çalışması (!) macerası aklımıza geldi.

Ama Arif’ e tarif gerekiyor diyerek, ikimizde tarife başladık.Sonra gülüştük.O arkadaşın adı Arif değildi ama çocuğun tarifi omlet kadar kolaydı.Demek ki yardımcı olmak güzel bir olaydı ve böyle gençlerin olması insanın insana olan güvenini artırıyordu.Enseyi karartmaya gerek yok.Gençlere güvenelim.Onlar bizim geleceğimiz.Onlar senin benim,bizim, hepimizin çocukları, torunları.Hadi biz buna kuşak farkı diyelim. Eee kuşak bu, bazen bol gelir sıkarsın, bazen de dar gelir gevşetirsin.

Ama kuşak çatışması demeyelim lütfen.Belki kuşak çakışması daha yerinde olur.Kuşakların çakıştığı o nokta asgari müşterektir bence.Dedim ya.Onlar bizim geleceğimiz.Ha tam olur mu,olmaz mı bilemem ama,bir de kendimizi onların yerine koyalım.Ya da çocukluğunuza gidin biraz.Dedeniz, babanız ile olan farklılıkları düşünün!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.