Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Özkan Alp’i Kazım Kurt’la kıyaslatamamak !

06.03.2024
A+
A-

Bilinen hikaye vardır..Bir gün sabaha karşı kurt gizlice sürüye sızar.Horoz kurdu görüp öter.Köpek sese uyanıp havlar..Çoban dikkat kesilir.Halk kalkar..Kurt kaçar.Sürü kurtulur,köpek tekrar uykuya dalar..Halk bu durumu horozu keserek kutlar..Kurt sürüye sızmadan Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp Beyi uyarıyorum…

Son derece iyi niyetli ve olağanüstü gayret gösteriyor..Maalesef olağanüstü gayreti,yanlış stratejiler ve yol gösterici akademik kibirin gölgesi altında kalıyor.. Johan Cruyff’un “Futbol basit bir oyundur,zor olan basiti oynamaktır” dediği gibi seçim matematiği basittir zor olan basitten kaçmaktır..

Basit olan bellidir..Seçmen için önem taşıyan faktörleri ve kent sorunlarını belirlersiniz..Bulduğunuz ana öznesi üzerinden seçmeni etkileyen faktörleri ve kentle ilgili stratejilerinizi oluşturur;hangi strateji ile seçmen üzerinde daha etkili olacağınıza karar verirsiniz. 

İkinci aşama adayla ilgili stratejilerdir.. Adayınızın tanıtımı için adayınızın siyasi özelliklerini, özgeçmişi, yerli olması ve kent sorunlarını bilmesi ve diğer faktörleri öne çıkarırsınız..

Aday ile ilgili ilk strateji olarak güçlü bir hikaye oluşturur ve seçmene pazarlarsınız..Özkan Alp Bey’in güçlü bir hikayesi var..Üç dönem üst üste rekor bir oyla seçilen BelediyeBaşkanı..

Beylikova Belediyesi’nin bütçesine göre büyük işler yapmış..Mesela Kazım Kurt’un 10 yılda yapamadığı “Kapalı Pazar Yeri” yapmış..Odunpazarı Bölgesinde doğru dürüst yol ve kaldırım kalmamışken Beylikovanın köylerine dahi taş döşemiş..Çiftçi için su kanalları ve arklar yapmış..

İlçesinde yatılı Fen Lisesi var..Fen Lisesinin ve yurdun arsasını Milli Eğitime bağışlayan Özkan Alp’in ailesi..

Adam aldığı Belediye Başkan maaşına hiç dokunmamış…İhtiyaç sahiplerine dağıtmış..Ailesi Eskişehir’de namuslu ticaret yapmaları ile bilenen kişiler..Kardeşi Ticaret Odasının Başkan vekili..

Bir aydır sahada olan Özkan Alp Beyin bu hikayesi seçmene pazarlanabildi mi???? Seçmene ulaşmayan üç-beş video o kadar..

Kazım Kurt ile kıyaslandığında Özkan Alp “Derviş”gibi bir adam fakat Derviş Dergahına Postniş seçmeyeceğiz. Özkan Alp’in en büyük özelliklerinden bir tanesi çok çalışkan olması…..”Gönül almaya geldim”den artık “Ne yapacağıma” gelelim lütfen…

Seçim stratejilerinde kendi adayınızın profili yanında rakibinin zayıf yönleridir..Seçmene kıyas yapması için rakibinin de portresini ortaya koyarsınız..

Özkan Alp ile Kazım Kurt’u nezaket,mütevazilik,anlayış,hoşgörü,merhamet gibi insani özelliklerini kıyas bile yapamazsınız..

Kazım Kurt Asempatiktir..Uzaktan sevemezsiniz..Ondan dolayı resimlerine uygulanan filtreyi abarttıkça abartıyorlar..Tanısanız zaten sevmezsiniz.. Hala siyaset içerisinde olmasının tek sebebi Yılmaz Hoca ve ülkedeki karşıtlıktır…

Bunu seçmene pazarlayabildiniz mi???Hayır…

İstedikleri kadar algı yapsınlar..En iyi mahallesinden en ihmal edilen mahalleye kadar Odunpazarı Bölgesi dökülüyor..Ne yol var ne de kaldırım..Parklar bakımsız..Çöp toplama işi rezalet..

Yönetim deseniz 10 yıldır Odunpazarı Belediyesinde yaşanan rezaletler hiç bir dönemde yaşanmadı..

Kazım Kurt’un yönettiği Belediye basıldı,adamlarının Belediye araçları ile define aradığı gazetelere manşet oldu..Özel Kalem Müdürü sokak ortasında kadın dövdü..

Bırakacağı tek eser “Lütfi Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi” onu da temel attılar fakat bitirmeyi beceremediler…Sağ olsun Lütfi Yüksel yaptı teslim etti..Ama bilboardlarda hayırseverin iş insanının ismini bile sildiler..

Özkan Alp’in seçim stratejilerine belirleyenlere,reklamcılarına,yön ve yol gösterici akademisyene sesleniyorum seçime 25 gün kaldı….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.