Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

PARA SİYASETİ BOZAR !

25.04.2023
A+
A-

Kamu hazinesinden siyasi partilere para aktarılmasının nedeni siyasetin temiz para ile finanse edilmesini sağlamaktır.Hazine yolu ile partilere para yardımı yapılırken, yargı yolu ile de yapılan bağışlar yargının denetimi altına alınmaya çalışılır.Burada ki amaç halkın demokratik yöneliminin her türlü etkiden uzak tutmak olarak düşünülmüştür.Türkçesi parayı bastıranın siyaseti esir almasının önüne geçebilmek…Diyebilirsiniz demokrasimizin her tarafını düzelttik bir bu kalmıştı!! Ancak Eskişehir İYİ Parti adaylarının harcamalarını görünce bu konunun önemini anlıyorum.

İYİ Parti adaylarının temayül ile belirlenmesine rağmen, Nebi Hatipoğlu’nun 1.sıra adayı olduğunu 2022 yılının 14 Eylül tarihinde yazdım. O günden bile kesinleşen Nebi Hatipoğlu temayülde 1.sıra çıkmamış olsa dahi, İyi Partinin 1.sıra adayı olacaktı.Benim de alkış tuttuğum temayül sadece çamaşır makinesi görevi gördü.

Nebi Hatipoğlu’nun 1.sıra aday olacağını 6 ay öncesinden bilmemin nedeni ne müneccimliğimden ne de öngörü kabiliyetimden kaynaklanıyor.Ankara’da çok dedikodu olur. Ama orada ki her dedikodunun gerçeklik payı vardır.O zamanlar adaylığının dedikodusu yapılan Nebi Hatipoğlu’na bizzat Meral Akşener tarafından garanti verildiğini iddia edebilirim fakat bu işler kamuoyu önünde gerçekleşmediği ve fiş fatura karşılığı olmadığı için garantiye kimin, hangi nedenden dolayı aracı olduğunu hakkındaki iddiaları ispatlamam mümkün değil.

İyi Parti’nin 2018 seçiminde 2. sıra adayı olan,2023 seçimleri için partisi tarafından 4.sırada aday gösterildiği için adaylıktan çekilen İbrahim Sayın
Ülkücü camiada “Karadayı” olarak bilinir.

1980 sonrası Avrupaya çıkan Ülkücülerden olan Ömer İbrahim Sayın’ın ismi İyi Partide siyaset yapan Musavat Dervişoğlu ve Koray Aydın’dan büyüktür.

Eğer ki Nebi Hatipoğlu, “Karadayı”gibi bir efsane ismi siyaseten yiyebiliyorsa bu sadece paranın gücü ile olabilir. Artık sizde Nebi Hatipoğlu’nu Meral Akşenere refere eden insanların çok güçlü olduğunu takdir ediyorsunuzdur.

Başka bir para gücü örneğide İyi Parti’nin 3.sıra adayı Melih Aydın.
Kendisi iki aya yakındır Cem Uzan tarzı agresif reklam kampanyası yapıyor.Bu boyutta ki agresif tanıtımlar büyük bütçeler gerektirir. Kimsenin parası ve pulu ile ilgilenmiyorum fakat Eskişehirin Cem Uzan’lığına soyunan Melih Aydın’ın değirmeninin suyu nereden geliyor..
Bilmediğim için soruyorum Melih Aydın ne iş yapıyor,yaptığı iş karşılığı ne kadar vergi ödemiş merak ediyorum……

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.