Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

REİS BEY DÜŞMEZ

03.05.2023
A+
A-

Kemal Tahir’in “Kurt Kanunu” romanında geçer. Mustafa Kemal Paşa’ya suikast düzenleyenlerin arasında bulunan İttihat Terakkinin iaşe sorumlusu Kara Kemal saklandığı yerde sıkıştırılır.Kara Kemal teslim olmaz, intihar etmeyi seçer. Kemal Tahir romanında Kara Kemal’e “Tarihin örneğini yazmadığı kurtlar boğuşmasına girip yenik düştük. Kurtlukta düşeni yemek kanundur.”dedirtir.

14 Mayıs seçimleri de “Tarihin yazmadığı kurtlar boğuşmasına” sahne olacak.Bu sahneye Eskişehirden bakıyorum maalesef Reis Bey her zaman ki yalnız.Onun sayesinde para kazanan, rüyalarında göremeyecek makama konan korkaklar tam siper vaziyetindeler.

Sahada AK Parti’nin gölgesi var, kendisi yok. Statik ve soğuk ziyaretler. 30 tane otomobille hep aynı insanlarla Muhtarları ziyaret, kendilerine yakın sivil toplum kuruluşlarında beş çayı,kendilerine oy verecek insanların evlerine misafirlik. Gittikleri yerlerde kendi kendilerine probaganda yapıyorlar.

Bakan Bey ve Ali Demirel hariç kimse elini taşın altına sokmuyor.

AK Parti’nin ana kademe İl, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerininin yönetimleri, yedekleri, disiplin kurulları en az 250 kişiden oluşuyor. Bunların kadın ve gençlik kollarının yönetim kadrosununda en az 250 kişiden oluştuğunu düşünürseniz 500 kişiden oluşan yönetimlerden kaç tanesi sahada.Mahalle başkanlıklarını oluşturan kişileri dahil etmiyorum.

Daha önce İl, ilçe başkanlığı yapanlardan onların yönetimlerinde bulunanlardan,eski-yeni Belediye meclis üyelerini en önemlisi AK Parti’de milletvekilliği yapan sayın vekillerin kaç tanesi sahada????

AK Parti’nin kadın kolları başkanları kim….. Seçim için şimdiye kadar hangi organizasyonu gerçekleştirdiler……Ben sahada hiç AK Partili kadın görmedim..

Eskişehirde ilk defa oy kullanacak 44 bin genç insan var. AK Parti’nin Gençlik Kolları başkanı kim???

Bu kim 44 bin genç insanı ikna etmek için ne yaptı. CHP’nin gençleri 1 aydır sahada sayın gençlik kolları başkanı “Kim” siz neredesiniz…..

Bu “Kim” lerin Odunpazarı Belediyesinin şımarıklarını siyaseten tokat manyağı yapan AK Parti’nin Odunpazarı İlçe gençlik kolları başkanlığını yapan Yasin’i yemek için harcadıkları çabayı seçimler içinde harcamaları için ne gerekiyor….

Reis Bey düşerse hepiniz düşersiniz….. Sizi o deri koltuklarda oturtmazlar.Merkezi hükümetin kontrol ettiği kurumların önünden geçemezsiniz.O vekaletleri tek tek elinizden alırlar.Herkesin silkelenip kendisine gelmesini tavsiye ediyorum.

Kadim ve büyük Türk Devletinin başı Reis Bey düşmez ama yediği ayazıda unutmaz.Başka yerleri bilmiyorum, Eskişehirde her şeyin not edildiğini yukarıdan aşağıya herkese hatırlatıyorum……

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.