Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

SEYİTGAZİ DE BİR GARİP İTTİFAK

18.12.2022
A+
A-

Geçtiğimiz hafta başında Seyitgazi Ziraat Odası Delege seçimleri vardı.Nasipse Şubat ayında da Başkanlık seçimi olacağı biliniyor. İlçe Ziraat Odası tüzüğü gereği her mahalle/köy bir delege çıkarabiliyor. Dolayısıyla Seyitgazi nin 51 Mahalle delegesi seçimi bir hayli zorlu ve yorucu şekilde gerçekleştigi gelen duyumlar arasında… Seyitgazi Ziraat Odası çiftçiye hizmet noktasında son yıllarda dikkat çekiyor.Mesela geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üreticinin elinde kalan soğan ve patatesinin alınacağının duyurmasından sonra patates ve soğanlar, valilikler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılmış ve Eskişehir’de bu organizasyonu Seyitgazi Ziraat Odası yapmıştı. Ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında bereketli geçen hububat hasadı sonrasında TMO nun depoları dolup taşinca geçici Alım Merkezi olarak Seyitgazi Ziraat Odası koordinasyonuyla Seyitgaz deki Ofisler hizmet vermişti.Tüm bu girişim ve başarıların ardında olan isimde Ziraat Odası’nin genç ve dinamik Başkanı Erhan Erden olmuştu.

Adeta bir yerel seçim havasında geçen Seyitgazi Ziraat Odası Delege seçimlerine Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve ekibi de müdahil oldu. Tıpkı Muhtarlar Derneği seçiminde olduğu gibi , çünkü Erhan Erden aynı zamanda Seyitgazi Muhtarlar Derneği Başkanı….. Seyitgazi Belediye Başkanı Ugur Tepe Yerel seçimlerde Erhan Erden’ i kendine rakip görüyor ve yine Geçtiğimiz günlerde Belediye’ye ait binanın ihalesini alan Ziraat Odası na vermek yerine ihaleyi iptal ettiği gibi türlü manipülasyonlarla ” ÖN KESME” Eylemine tasallut ettiği de aşikar… Çünkü Belediye Başkanı Ugur Tepe ve ekibi mevcut Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden ve yönetimine karşı hemen her mahallede delege adayları çıkardı Hatta bazı mahallelerde Çiftçi kaydı olan Belediye çalışanlarının zorla aday yapırıldığı gelen bilgiler arasında Belediye hizmet araçlarıyla delegeler oy kullanması için taşındığı söylenmekte. Ben CHP’li Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe’nin bu gayretini aslında takdirle karşılıyorum.

2024 Yerel Seçimlerinde kendisine rakip olma ihtimali olan bir isim e karşı mücadele ediyor.İyi dost ilişkisi yaşadığımız eski Doğru Yolcu mevcut Kızılay Seyitgazi temsilcisi Celal Değirmenci den de edindiğim izlenimler Erhan bey hemen her partiden vatandaşlar tarafından seviliyor ve muhtemel aday olarak görülüyor. Hangi Partiden olacağı henüz net olmamakla beraber Seyitgazililerin gönlünde yatan Belediye Başkan adayı olarak değerlendiriliyor.

Hâl böyle olunca Ugur Tepe’nin müstakbel rakibine karşı mücadelesi kaçınılmaz oluyor.

Peki AK Parti’nin Seyitgazi İlçe Başkanı Yaşar Türk’ün CHP’li Belediye Başkanı ile müşterek hareket ettiği iddialar doğru mu ?

AK Parti’nin Seyitgazi İlçe Başkanı 2019 seçimlerinde Hasan Kalın ‘ a ben kaybettirdim diyen oğlu da CHP Meclis üyesi olan Hüseyin Şen’ e delege seçimlerinde destek oldumu?

Milli Emlak arazilerini eken ve yakalanınca kendinden destek isteyen bu kişiye referans oldu mu?

Onu alıp Kaymakam’ a götürdü mü?

İsmi geçen kişiyle olan diyaloglarından dolayı AK Parti’li Belediye Meclis Üyelerinin tepkisini çekti mi?

Seyitgazi Ziraat Odasınınhizmetlerinden memnun olan Üreticiler hem Belediye Başkanı hem CHP’li Belediye Meclis Üyeleri hemde AK Parti’nin ilçe Başkanı na rağmen 51 delegeden bir çoğunu Erhan Erden ve ekibi olan adayları seçerek desteğini devam ettirdiler. Böyle başarılı bir Ziraat Odası yönetimine karşı yapılan bu ittifak çiftçilerin  tepkisiyle karşılandı

Ziraat Odası seçimlerine iki ay gibi süre kaldı bakalım nasıl gelişmeler olacak hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.