Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Lila-Havva ve İsrail

20.10.2023
A+
A-

Makalemizde amacımız hiçbir insanın dini inançlarıyla alay etmek veya antisemitizm yapmak değildir. Amacımız Yahudi inançlarının bir kısmını büyük Türk Milletiyle paylaşmaktır. Yahudi inançlarına göre Yehova (İsrail Tanrısı) dünyayı altı günde yaratır, yedinci gün dinlenir. İlk önce Ademi yaratır eş olsun diye Lila’yı yaratır ve Mezopotamya’ya indirir. Âdem Lila’yı çok sever ancak Lila bu sevgiye karşılık vermez. Uçarı burnu havada bir kadın olduğundan Kızıldeniz’e gider ve orada Şeytanlarla Cinlerle birlikte olur.

Âdem Lila’nın kendisini terk ettiğine çok üzülür, günler boyunca Yehova’ya Lila’yı kendisine geri vermesi için yalvarır ancak Yehova Lila’nın yoldan çıktığının fakındadır. Ademin yalvarmalarına ise dayanamamaktadır.

Lila’nın tıpatıp benzeri, huyu tüyü uysal, ahlaklı sadık Havva’yı yaratır. Âdem Havva ile çok mutlu olur.

Yahudi inançlarına göre Tanrı Havva’yı özel yarattığı için bütün Yahudiler onun neslinden gelmekte geriye kalan bütün insanlık Lila’nın zürriyetinden gelmektedir.

İsrail’e gelince.

Davut’un oğlu Yakup Tanrı katına davet edilir. Yahova Yakup ile güreşe tutuşur. Güreş, Tan yeri ağarıncaya kadar sürer ikisi de çok yorulmuştur, yenişemeyip berabere kalmışlardır. Yahova Yakup’u yeryüzüne gönderirken ona İsrail (Yenilmez) adını verir.

İnançlarından dolayı egoları tavan yapan Yahudiler, bütün insanlığı köle kendilerini efendi olarak görmekte hayat tarzlarını bu ölçülerde dizayn etmektedirler. Gerçekte ise Yahudilik Babil çok Tanrılı dininin farklı bir versiyonundan başka bir şey değildir.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.