Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

ZATEN UFACIK BEYİN LÜTFEN ELLEMEYİN

10.11.2022
A+
A-

Bildiğiniz gibi somon balıkları binlerce km zorlu yol katedip doğdukları yere nesillerini sürdürmek için geliyor ve orada ölüyorlar.Sanırım somun balıkları da, yaşamak için onlarca yol buluyor,yiyor, içiyor ve kah başkalarından kah kendinden kaçarak” doğduğun yer değil doyduğun yer” felsefesini yaşam boyunca güdüyor.Ancak sonuçta bir ölüm haberinde şunu görüyoruz;Filanca şahıs falanca tarihte feşmekan yerde vefat etmiştir.Cenazesi memleketi olan filanca yerde toprağa verilecektir.Bu kez felsefe” doyduğun yer değil doğduğun yerdir memleketin”.Dikkat ederseniz bazı istisnalar dışında sanırım çoğu bu şekilde sonlanıyor.Somon balıkları ve somun balıkları! Ha bir de şu var.Somon balıkları da yaşamak için somun tüketirken, somun balıkları da yaşam için somun yiyor! Yani somun somunu yiyor.Ama tam tersine birbirini .Kendisine bir çok özellik yükleyerek adeta yarışarak tüketiyor ömrünü.Ama somon balıkları öyle mi? Hepsi aynı.Somun balıkları ise hepsi ayrı.Hadi felsefi bir yazıyla bitirelim.Ayrıların aynılığı, aynıların ayrılığı!….

Harflerle çok oynadığımdan yakınıyorlar,bırak bunları artık diyorlar. Kabul. Çünkü oynarken kavga çıkıyor. Olan bana oluyor. Sesli harflerle sessiz harfler üzerime yürüdüler. Allah’ dan araya imla kuralları girdi de ucuz kurtuldum.Hatta ünlemin noktası kırıldı. İki nokta üst üste, alt alta geldi benim yüzümden.Soru işareti ben tarafsızım havasında gene.

Bundan sonra harflerle oynayıp sovuk espriler yapmam artık. Biraz rakamlara takılıp sayısal espri üretmeye çalışacağım.

Eee iyi de burası harf doldu diyorsunuz. Tamam. Onlar espriye karşı. Onun için gene bir araya gelip bu yazıyı oluşturdular.

Yoksa espri olsaydı. Harfler çoktan firar etmişlerd ve bu sayfa bomboş olacaktı.

Neyse asgari müşterekte anlaştık ya!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.