Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Dikkat.Cep telefonu ceplerde . Dikkat!

02.12.2022
A+
A-

Ne dünyaymış be! Daha düne kadar hiç tanımadığımız dünya insanları ile yakınlaştık.Yıllardır tanıdığımız ülke insanlarından uzaklaştık! Bunu etnik bir ayrımcılık anlamında söylemiyorum.Bu bir tesbit sadece.Sanal alem gerçek alemi tu kaka etti.İnsanlar artık hayalleriyle yaşıyor.Uykuyu çık diyelim ki kalan yaşam onbeş saat.Bunun oniki saati gerçek yaşam.Hayal gibi geçen on iki saat! Kalan üç saat sanal alem yaşamı.Burada matematik tersine.Bu üç saat öyle hızlı ki, gerçek on iki saatlik gerçek yaşam sanki kaplumbağa hızı!
Dikkatimi çekti.Yolda beni görüp merhaba demeyen akşam internette” abi bugün bana selam vermeden geçtin!” Diyor.Doğru diyor ona göre.Eee adam haklı,sen altmış beş yaşındasın.O otuzunda.Selamı senin vermen gerek.O sanal alemde,sen gerçek alemdesin.O IN sen OUT! Hadi boşver bunları,gir sende sanal aleme kendini avut.

Herkes cep telefonlarına bakıyordu.Merak etti sordu ” bu insanlar nereye bakıyor? Aldığı cevap ilginçti.” Abi,inştel yaz Google a çıkar dedi birisi.O da denilen yere girdi.Karşısında bir inşaat alanı ve ekipmanjarla çalışan işçiler vardı.Demek ki insanlar artık inşaat alanlarına birer ikişer dizilmiyordu.İçinden ” vay uyanıklar vay, demek ki insanlar hep inşaatlara dizilir bakar, inşaatı yapan firma bunu fırsata çevirip ticarete dökmüş, para kazanıyor üstelik!”

Takipçi sayısına baktı.Hayret milyonlarca ülkeden milyonlarca kişi takip ediyordu.Üstüne üstlük bu firma, diğer inşaat şirketleri ile anlaşmış,oralarıda izletiyor,bu sayede hem kendi hem o firmalar paraya para demiyordu!İnsanlarda memnundu.Artık inşaat alanlarına gidip dizilmek yerine rahatça cep telefonlarından o inşaatlara bakabiliyorlardı.Yani uygun deyimle inşaat alanına gidip izlemek out, cepten izlemek İn di.

Aklına parlak bi fikir geldi.Ev şeklinde dev bir cep telefonu inşa etse nasıl olurdu?O zaman işte o da paraya para demezdi.

O hala düşünüyor.Onlarsa hala inşaatlara devam ediyor!

Ben mi? Herhalde yani.Şu an evde o inşaatlara sıra sıra bakarken bir yandan da bunları yazıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.