Site Rengi

DOLAR 32,5860
EURO 35,0186
ALTIN 2.452,62
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Adam ve Adamcıklar

15.04.2020
A+
A-

Pazartesi günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası ve sonrasında yaşananları takib ederken AK Parti içerisindeki AKP’li fırıldaklar gözümün üzerinden sıra sıra geçtiler. Hayatları Tayyib Erdoğan’ın gölgesinde yaşamakla geçiyor. Halkın Tayyib Bey’e teveccühünü kendilerine vehmeden zavallılar. Vallahi ve billahi Tayyib Bey olmasa kendi sokağında selam verecek 5 kişi bulamazlar. Hepsi Tayyib Bey sayesinde makam, mevki, itibar ve para sahibi oldular. Haketmedikleri makam ve mevki sahibi olunca coştukça coştular. Kibre büründüler, çevrelerini, tavırlarını evlerini, arabalarını kimisi eşlerini bile değiştirdiler. Sahip oldukları makam ve mevkinin gücüne göre şımarıklıkları arttı, Tayyib Bey hatırına kendilerini hoş gören halktan koptular, küçük gördüler.

Pazartesi birçok olguyu test ettik, adam tartarken, Süleyman Soylu nezdinde diğer siyasetçileri de tartma imkanı bulduk. Sosyal medyanın gücünü gördük, hodri meydan Tayyib Bey’in gölgesinde yaşayanlara sesleniyorum; hadi ‘istifa ediyorum, mevki ve makamı bırakıyorum’ deyin görelim eninizi, boyunuzu; biz de şu zor günler de gülelim, eğlenelim. Bir eski başbakan vardı kibir kumkuması, başbakan yardımcısı vardı kudretli mi kudretli, eski mebuslar vardı burunlarından kıl aldırmayan, o kadar kibirlilerdi ki oturtuldukları makama kendilerinin güç verdiğinini zannediyorlardı. Gidiyorum dediler, ‘bırak gitme’ diyen olmadığı gibi arkalarından def çalınıp, oynandı.

Bir adam çıktı, 3 senedir dağda, ovada askerin, polisin yanında. Depremde garibin yanında, şehidin evladının yanında. Ne etek pisliği var, ne akçeli işleri, çocukla çocuk, büyüğünün karşısında elleri ve başı önünde. Dert dinleyip, dertlenebiliyor Eskişehir’de 25 – 30 yıldır tanıdığı eski arkadaşlarına sorduk o gece ne oluyor kim bu adam diye. 25 seneki önce kimse aynı adam dediler. Karadeniz damarı tutmuştur, inşallah sakinleşir deyince rahatladık. Zor bu zamanda bozulmamış insan bulmak. ADAM’a 7 milyon insan tweet atmış, atamayanın daha çok olduğunu tahmin ediyoruz. Twitter’ın ne olduğunu bilmeyen, tanımadığı şehidin arkasında ağıt yakan analarımız, göz yaşlarını saklamadan ağlayan babalarımızdan biliyoruz.

Bir şeyi daha anladık pazartesi günü. ADAM’ı özlemişiz, millet için çalışan ADAM’ı çok özlemişiz. Tayyib Bey gibi milletin ADAM’ı olan birisinin, başka ADAM’ı fırıldaklara, alçaklara, ite, çakala, yem etmeyeceğini bildiğimiz için içimiz rahattı. Halkın Tayyib Bey’e teveccühü Tayyib Bey’in de ‘millete hizmet edin’ diye makam ve mevki verdiği en büyüğünden teşkilatta çaycılık yapana kadar herkese sesleniyorum: ADAM olun!
ADAM olun! Millete hizmet edin ki; millet de ADAM’a nasıl sahip çıkıyormuş görün. Bir gün bitmez sanılan paranız da biter, makamınız, mevkiniz gider; adamsanız ADAM’lığınız kalır. Yok diyorsanız ben güçlüyüm, gücümü makamdan mevkiden almam; size tekrar hodri meydan.

ADAM’lık tavsiyemiz sadece siyasetçilere değil. Siyasetçilerin eteğine tutunup makam-mevki elde edenlere. Devlette edindiğiniz makam ve koltuklar millete aittir, emanettir. ADAM olun sadece millete hizmet edin. ADAM olan herkesin önünde saygı ile eğiliyorum. Sözüm ADAM olacak ADAM’lara, ADAM olamayacakları da Allah’a ve millete havale ediyorum. Makamlarını kaybettikleri o günleri hasretle beklediğimi söylemekle yetiniyorum.

YORUMLAR
  1. Seydi Ahmet Güllü dedi ki:

    Süper bir yazı, paylaşıyorum..

  2. Ergun Zaptiye dedi ki:

    Adam mı kaldı. Her yer adamcıklarla münafıklarla dolu.
    Mesela; 15 Temmuz öncesi malum yapının izni desteği olmadan Makam sahibi olunamadığı dönemlerde İl Müdürlüğüne getirilen, koltuk altlarında, masalarında Zaman Gazetesi eksik olmayan bazı tipler Kamu da halen Makam sahibi olarak görev yapıyor. Çevremizde ve Şehrimizde bunlar gibiler görevde ve düşmanca tavırlarına halen devam ediyorlar.
    Söylesek de tesiri yok ama
    Söylemesek gönül razı değil.
    Ne demiş İbni Sina;
    Görmek istemeyen kadar kör,
    Duymak istemeyen kadar sağır yoktur.