Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

BARON VE DİLSİZLEŞEN DOSTLARIM

03.12.2022
A+
A-

İnsanlık tarihinin en büyük pembe yalanlarından bir tanesi “Demokrasi” dir.Halk kendini yönetmesi için temsilcilerini seçer. Seçilen temsilciler halk adına halkı yönetmesi için devlet organizasyonu içerisinde ki bürokrasiyi kontrol eder ve yönlendirir.Medyada siyasetçi ve bürokrasiyi halk adına gözetim altında tutar. Bu koca bir yalan ve tiyatrodan ibarettir.Eskişehirde ki demokrasi tiyatrosunda sahne alanların yüzde 90’nının teatral yetenekleri eşsizdir.Müşfik Kenter,Yıldırım Gencer gibi büyük sanatçılar bunların yanında amatör kalır. Tiyatroda ilk sahne alanların halkın temsilcileri olduğunu söylemek zordur. Eskişehirde yukarıdan atanmış halkın temsilcilerinin temsil ettiği siyasal iktidarı AK Parti ile CHP paylaşırlar.Demokrasi tiyatrosunun senaryosu gereği, bu temsilcilerin bürokrasiyi halkın menfaatlerini korumak maksadı ile kontrol etme ve yönlerdirmesi gerekmektedir.Bu tiyatroda liyakat, ehliyet ve hakkaniyet sadece kostümdür.Sendika ağaları ile halkın temsilcilerin çoluğu, çocuğu, kardeşi, yeğeni,kaynı, eşi, dostu, komşusu, torpili güçlü olan, hemşerilik bağları gelişmiş kişiler, yoldaşlar, partidaşlar deri koltukların sahibi olurlar. Eskişehirde ki üniversitelere ayrı parantez açmak gerekir. Bilim yuvaları Rektör Kral ve soyluları tarafından kafalarına göre yönetilir. Onlar için Eskişehirdeki üniversitelerin dünyadaki ilk 3000 içerisinde olmaması önemli değildir.Büyük bütçeler lüks makam odaları, dağıtılan deri koltuklar herşeyden önemlidir.

Eskişehirde tiyatroda halkın temsilcileri olan siyasetçileri ve onların kontrolündeki bürokrasiyi gözetim altında tutan medya şeydir. Bu şey ile yerel iktidar CHP arasında geçişken kontrol mekanizması vardır.Bu şeye göre yarı-Tanrı Belediye Başkanları ve onların yoldaşları bürokratlar gözetim altına alınamaz ve eleştirilemez.Bu tapınma ritüeli ile demokrasi tiyatrosunun çelişmesi sizi aldatmasın.Kapı arkasında roller muhakkak değişiyordur.

BRAVDA’ nin 16 Şirketli sahibi Ö.F.D bu medya şeyininin baronudur. Baron tarz olarak Cem Uzan’ın kopyasıdır. Medya silahını ticaret için kullanmaktan imtina etmez.Reklam vermeyen ticarethane veya bürokratın aleyhinde haber yapılması çok olağandır.Güdümüne girmeyen veya işbirliği yaptığı siyasetçiye muhalefet eden siyasetçi her an herşeye açık olmalıdır.Baron ona ve düzenine karşı çıkan insanlara husumet besler.Baron’un bize duyduğu husumetten çekinen basiretsizlere korku salar.

Bu Medya Baron’un tehditlerinden ve husumetinden korkan dostlarıma ve siyasetçilere sormak istiyorum.Onun bize duyduğu husumeti karşısında dilsizleşecek biz ne yaptık size????? Biz Baron’un Eskişehirde oluşturduğu korku imparatorluğuna karşı çıktık. Ranta engel olmaya çalıştık.

Medya Baron’unun yanında duran ve dilsizleşen rüzgar gülleri bugün bize yarın size……Kullanma süreniz sona erdiğinde baronun sizi kapı önüne koyacağından emin olun.

Süleyman Seba’nın dediği gibi “Dostlarım dostlarım ben en çok dostlarından korkarım”

Bizi Eskişehirde boğmaya çalışan Medya Baron’una sesleniyorum.Bu husumetin sonunda biz en fazla kapıyı kitleriz. Sen fotoğraf makinesi ile geldiğin Eskişehirden gidecek bilet parası bulamazsın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.