Site Rengi

DOLAR 32,4281
EURO 34,8195
ALTIN 2.430,39
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

KARİKATÜRİST DÜNYASI

08.01.2023
A+
A-

” Biz bir gönüllü atölye çalışması yapmayı düşünüyoruz abi.Bu konuda görüşebilir miyiz?”
Arkadaşlara sorayım dedim ve sanırım bir iki gün sonra Alaaddin parkta cafede buluştuk.
Telefon eden Serkan Şengül’ le ilk kez orada görüştük. Serkan Şengül Tepebaşı Belediyesi Kültür müdürüydü.Toplantıda neredeyse tüm yaşlı genç karikatürist arkadaşlar vardı.
2013 yılında başlayan bu atelye çalışmaları bu yıl 11nci yıla evrildi. Bu ara ahde vefa anlamında, bugüne kadar yitirdiğimiz Karikatüristler Pertev Ertün, Beytullah Heper, Atila Özer, Ahmet Sofuoğlu,İsmail Turan ve Sevil Özgür’ ü de unutmadık.Çoğu sergiyi onlar adına yaptık. İlkokul düzeyinin her kısmından tüm çizer çocuklarla orada gönülü atelye çalışmaları yaptık.
Zaman içerisinde bazı arkadaşlar kendilerince haklı nedenlerle ayrılmak durumunda kaldılar.Onlara da katıldıkları atelye çalışmaları için teşekkürler. Sevil Özgür ‘ ü kırk dokuz yaşında yitirdik. Saygıyla anıyorum.Rahmeti bol olsun.
Bu ara aramıza M.Günay Ercan, Alper Tümay Tok ve Mehmet Tarık Erşan gibi genç çizerler de katıldı.
Eski kadrodan ben, Atilla Yakşi ve Erol Büyükmeriç kaldı.Genç Karikatüristler,Günay,
Alper ve Tarık katılımları ile bize güç ve moral verdiler.
Bu yıl 11 nci yıl. Benim için 11 önemli.Çünkü 11.11.doğumluyum. Ciddi ve doğru, ama espri Sadecşlare tesadüf
Her yıl üç dört bölümde cumartesi günleri iki saat süren bu atelye çalışmalarında sanırım onbir yılda bini aşkın çocukla karikatür adına buluştuk. Bu bizim için bir onur. Böyle bir etkinliği başlatan ,
başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ( Ataç)abiye, Kültür müdürü Serkan Şengül’ e ,Atilla Özer karikatür evi sorumlusu Songül hanıma, bu atelyede karikatür adına emek veren öğretici karikatürist arkadaşlara ve atelye çalışmalarına katılan genç çizerlere teşekkürler.
Bu karikatür sergisi atelyede karikatür çalışmalarına katılan genç çizerlere ait. Sergiye bekliyoruz.Sergi 20 Ocak da Atila Özer karikatürlü ev ‘ de.Espark karşısı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.