Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

ABUGİT GUBİDİK YAZILAR

25.01.2023
A+
A-

Yüzlerce kişi ona bakıyordu.Hiç bıkmadan, usanmadan baktılar saatlerce.Her hareketine bir anlam veriyorlardı.Hep onu konuşuyorlardı.
Hepsi sonunu merak ediyordu.
Epey bi zaman sonra.Bir ambulans ve görevliler.Paldır küldür.
Yüzlerce kişiyi doldurdular ambulansa.
O ise,kendi halinde kendi kendine oturuyordu.
Ambulanstakiler hâlâ ona bakıyordu.
O dönüp kafasını bakmadı bile!
Çünkü.
Bir anlam veremiyordu.
Konuşmaya da gerek yoktu.
O sonunu biliyordu.
Merak da etmiyordu……………………”Herkeş “diyordu.Şe değil se olacak dedim.Bana baktı” olur mu abi,her keş para yani,nakit “diyordu.
Tamamen duygusaldı!………………………Aklında kalsın.Bu Nottur dam’ ın kanduru.Valla billa seni kanduru.Şaşkına dõnersin.Damar tıkanır.Kan duru.Rua döper dam döperi öper.Şimdi papaz olacaksın herifle.Hadi aşka yol al usuldan.Ne bileyim? Oradan, buradan.Git şurdan!Aklını çeler harfler ve imla.
Ne diyon la?………………………………..Obezite,bubezite,şubezite.Şans.alite!Ne diyeceğiz yani? Afedersiniz ama bir de köpek denir ite. Bakıp duru Cafer. Bu sefer.Nitekim, nitelik ve kalite.Çok güzel.Ancak ne hayvan sevgisi insan sevgisini geçsin,ne de insan sevgisi hayvan sevgisini geçsin.Canlı varlıklarız desin.İkisi de birbirini es geçmesin.
Ne olursa olsun.Eş değer olsun.
Sırf kafiye uydu deyip, aman tren geçmesin!………………………….Herkese benden çay.Şaire çay yok!
O cümleten eviriyor, çeviriyor.Sonra da içmeden deviriyor………………………….Goller bölgesinde tek bir siftahı yoktu santroforun…..,……………….Sonra bir Esmerarda gelecek elinde bir tasla. Ama mod’ a girip,kaaaz- ı moda ” su vermedi bana,su vermedi bana” diyecek! Sen hâlâ efelik tasla..Elindeki tasla.Senaryo genişti, denişti.Ne sendeki bu hava?
Su, toprak, ateş ve hava.
Maddenin dört hali.
Ne olacak bu dünyanın hali?
Tüketirsen boşuna.Öyle gezersin tasla.
Hiç bir şeye değişilmez bunlar.
Asla!……………………………..Kumdan kale yaptı bir çocuk ve satrançda yerini aldı kale………………………………Hayat onu yormuştu ona göre.” Serçe parmağımı kımıldattım da ” dedi.
Ne desem kılını bile kıpırdatmadı. Oysa yıllardır yan gelip yatıyordu.Aman dedim diğer parmakları oynatma, ölürsün sonra.
Gözlerini hafifçe açıp kapatarak cevap verdi.Yüzünde mimik bile yoktu.
O ara gözleriyle işaret ettiği yere baktım.Duvarda asılı kağıtta ” git artık! Oksijen tüketme!” yazıyordu!
Bak bu doğruydu işte.Boşuna nefes tüketmek bizimkisi……..,………………..”Çk yrldm brz dnlnmm lzm ” Der gibiydi.Yük olmasın diye sesli harfleri söylemiyordu!……………………Gevezegen, gal aksi!Eviren, çeviren.Kahinat,Zamanyooooo’ lu! Vaaaaalı.Bluututon.İki ders bi Mars,.Merihter ölçeği.Zat- ü ürün.Ayyyy.Yenüüüs, liderüs.Üj bej Günejjjj.Çipiter.Ulanüs.Bu nasıl esprü? Sen Neaptün?Uydu mu şimdi? Ehhh uydu!Eee hani dünya? Bugün ya, yarın ya.Bunları bilmezsen uzaaaahaydaaa ne işin var Asrınotu!

Not.Bu espriler, hiç bir emek harcanmadan el kol taştan oymalı “lafa dayalı “olarak, laf bu olsun,sayfa dolsun içün yazuldu.
Õzür dilerim.Te be, sizi tebessüm ettirdim tebe ya.İşte üüüle!…………………………….Adam işi unutkanlığa getiriyor.Yok be! Hasta filan değil.Tatlı su kurnası, hep aksın istiyor. Alsaymıııırmış.
İyi de, elini cebine atmııııyır.Bir de biz diyelim versaymıııır!
İşine gelmııır.Bunu saymııır!………………………..”Dostum, dostum”demiş .Senden bi vefa ummuş.Dost um dersen ummuş işte.
“İyi de abi, çok um-arsız.Umarbazın biri!”………..,……………………

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.