Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Haber Ötesi Altı Yaşında

10.01.2024
A+
A-

10 Ocak Hem Haber Ötesi’ nin yaş günü,hemde Çalışan Gazeteciler günü olması nedeniyle elbette ki-ikisi bir arada -mutluyum.Bir gazeteci ve muhabir olmanın yanı sıra karikatürist, mizah yazarı , hiciv şairi olunca.( Bu bir ego ötesi bir tanımlama ve doğru)

Hal böyle olunca, 6 ıncı yaş kutlamasında yazı nasıl olmalıydı? Zor çok zordu. Yazı da karikatürde her ikisininde ilerisinde, deyim yerindeyse,taaa ötesinde olmalıydı.Yani sonsuza evrilmeliydi. Yaşın yetmişe doğru üç kala hesabıyla ,on yaş hiç te küçük değil.

Çünkü ,artık çağ İnternet çağı.Haber ötesi de Eskişehir’ de bunu başarabilen, dijital basından iyi bir örnek.Yazılı basın daha ne kadar yol alır? Bunu kestirmek zor değil.Umarım devam eder.

Artık bir çok insanın elinde telefonlar.

Akıllısı da var.

Köşemde hep mizahi yazılar ki ben buna – üşengeçliğimden olacak – yazarak karikatürü ,Yazıkatür yaptım.

Çizerek zaten bu bir karikatür.

Karikatürist olmak iyi bir şey.Ama bunun yanısıra – ki bu yazı bana aittir – karikadürüst olursa insan ,işte bu çok çok iyi.

Haaa oldum mu? Bunun yanıtını büyük olasılıkla ben duyamam ve görememde.İnsanlar yaşarken bunu biraz iyi kötü hissederler ama esas bu benim karikatur yolculuğumda ki elli yıla yakın bi süreç te saklı.

Ama bir gerçek varsa o da rahmetli üstadımız Ovuz abinin ( Oğuz Aral) ekteki eski Gırgır dergisinde sanırım yetmişli yılların sonunda,ilk çıkan karikatürümün altına yazdığı ” sayfamız çizerleri kendi il ve ilçelerinde ki yerel gazetelerde çizebilme olanağını mutlaka aramalıdırlar” benim düsturum oldu.

Ki bu güne kadar bunu başardım ve diğer arkadaşlarımla da başardık sanırım.

Şu an da da epeydir burada yazıyor çiziyorum.

Her zaman olduğu gibi de kafama göre yazıyorum.

Kimsede bana şunu yaz bunu çizme demiyor.

Oldukça rahatım burada.

Rahmetli Önder Baloğlu üstadın bana yakıştırdığı( kolsuz yaşar dışında) yazARDA cızARDA devam ediyor.Umarım sağ oldukça da yazarım, çizerim.

İzninizle Nazım Hikmet üstadın şiirinden tornistan ederek

“Yazın üç sütun üstüne kapkara puntolarla, Kolsuz Yaşar yazıp çizmeye devam ediyor halâ!’ diyorum.

Haber ötesinin başta Garavenli – biz karaören’ e böyle deriz – kardeşim Seydi Yıldız olmak üzere tüm arkadaşların onuncu yılını en içten dileklerimle kutlarım.

Ha bu ara Garavenli deyince aklıma gelen değil , aslında aklımdan hiç çıkmayan bir noktayı yazmadan geçmek olmaz şimdi.

Seyitgazi’ de yıllardır tek ama tek olmayı başaran bir Karaören tüketim kooperatifi var.Bu da birlik ve dayanışma demek.Doktoru, mühendisi, bürokratı, otobüscüsü, şairi, sinema yönetmen ve yapımcısı olan bir Karaören köyü var.En çokta isim olarak Yunus’ u, Gazi’ si Seydi’ si var.Yıllar önce kiremit üretilen bi Kiremithanesi var.

Şimdi de yıllardır sürdürdüğü Mavi Radyosuna ek artık on yıldır bir de haber ötesi dijital gazetesi var Karaören temelli ve Garavenli Seydi Yıldiz ‘ ait.

Bu da kültür demektir, üretim demektir, paylaşım ve birliktelik demektir.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.