Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

AK Parti’de İlçe Belediye Başkanları’nda Kimler gider kimler Kalır

28.11.2023
A+
A-

31 Mart Maratonuna giden yolda AK Parti geçtiğimiz gün önemli bir virajı geride bıraktı ve Teşkilat Üyelerine kimi aday görmek istersiniz diye sordu ve cevabını aldı, sonuçlar sadece Genel Merkezin datasında.. sonrası Anket ve Genel Merkez eğilimi etkili olacağı öne sürülüyor. Ama İl Yönetimi, Milletvekillerinin kanaatleri yanında İlçe Adayları içinde Büyükşehir Belediye Başkan adayının Açıklanması sonrası belirleyici olacağı kanaatindeyim.

Evvelsi gün Salonu şöyle bir dolaştım, 30-40 dakika da edindiğim izlenim , temayül yoklaması Merkez ilçeler için ciddi bir kıstas olmayacağı,ama Taşra ilçeler için 1/3 oranında belirleyici olacağı yönünde

Şöyle ilçe ilçe aldığım notlar ve ilçelerin yapılarına göre izlenimlerimi aktarmam istenirse,AK Parti’li Belediye Başkanlar tarafından yönetilen ilçelerden Mihalgazi,Sivrihisar ve Beylikova ilçelerinde Belediye Başkanlarının devam edeceği, İnönü, Günyüzü ve Sarıcakaya’da yeni adaylar belirleneceği yönünde kulisler dönüyor.

Sivrihisar’da hiç aday adayı başvurusu olmazken diğer iki ilçeye sadece birer kişinin başvuru yaptığı görülüyor,ama burada Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp’e ayrı bir paragraf ayırmak istiyorum.Biliyorsunuz Özkan Başkan üç dönemi tamamladı, ama AK Parti’ nin bu kuralı metropol ilçeler hariç yumuşatacagı konuşuluyor. Tâbi birde Özkan Alp’in Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı düşüncesi var,olur yada olmaz bilemem ama Özkan Başkan Mihalıççık yada Alpu ya konsa bile kazanır. Odunpazarı için güçlü bir isim, Parti aday gösterir mi bilemem ama Beylikova’da değil kendi işaret ettiği kişi bile kazanır.O işaret ettiği kişi sanırım Vahit Kara ki Aday adaylığı müracaatını yaptığı görülüyor.

AK Parti’de Mihalgazi’de Zeynep Akgün Güneş ,Sivrihisar’da Hamid Yüzügüllü , Odunpazarı’na Aday olmazsa Beylikova’da Özkan Alp yerlerini koruyacak görülüyor

İnönü’de iki dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Bozkurt, bu dönem devam etmeyeceğini dillendiriliyor,ama siyaset flu bir mecra, Kadir Bozkurt 5 yıldır Belediye Başkan Yardımcısı olan Serhat Hamamcı’yı selefi olarak lanse ediyor.

Cumhur ittifakı Paydaşı olan MHP Teşkilatlarının da desteğini alan Serhat Hamamcı  AK Parti’nin İnönü Adayı olur diye düşünüyorum.

Günyüzü ilçesinde AK Parti üç dönemdir kazanıyor.2019′ da bir Başkan değişikliği oldu ama ,temsil kabiliyeti olmayan ve ilçe Teşkilatı ile sorunlar yaşayan Menderes Durgut bu dönem AK Parti tarafından tercih edilmeyip yerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş un ekibinden olan ESİMDER Başkanı ve Kardeşlik Platformu sözcüsü Av.Mustafa Özkan’ın tercih edileceği yönünde duyumlar Kulislerde konuşuluyor.Mustafa Özkan’ın bir diğer özelliği de kendi köyü olan Yağrı’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a %100 oy çıkması.

Günyüzü daha entelektüel,daha etkin ve girişken bir Belediye Başkanı’na kavuşacağı iddia ediliyor.

Sarıcakaya’da mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Çam’a hizmetleri den dolayı teşekkür edileceği yüksek sesle söyleniyor.

AK Parti güçlü olduğu bu ilçe’de Kemal Ada yada Servet Yazıcı ikilisi üzerinde çalıştığı yansıyor.

Önceki Dönem DYP ve MHP’ den Sarıcakaya Belediye Başkanlığı yapan Ali Kahya’nın damadı ve ilçe ticaretine yön veren isim Mehmet Güler ile de çözüm ortaklığı yapan Kemal Ada 25 Yıllık Belediyecilik tecrübesine sahip ve ilçe Merkezinde İkamet ediyor.Servet Yazıcı için dış mahalleden olması ve ilçe’de yaşamaması handikap olarak görülüyor.

Cumhur ittifakı Paydaşı MHP’li Belediye Başkanı tarafından yönetilen Çifteler’de mevcut Başkan Kadir Bıyık yeniden Aday ve başladığı hizmet ve yatırımları tamamlamak arzusunda

Görülen köy klavuz istemez, AK Parti Çifteler’de aday çıkarmayıp Cumhur ittifakı Paydaşı MHP’ye bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yarın da CHP’li Belediye Başkanları tarafından yönetilen Alpu,Han, Mahmudiye, Mihalıççık, Seyitgazi ilçelerinde   AK Parti’nin kimleri Aday çıkaracağı MHP’ye hangi ilçelerin verileceğini yazmaya gayret edeceğim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.