Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

AK Parti’de Kimler Aday olur ve Çok bilinmeyenli Denklem

16.06.2023
A+
A-

Ufukta Yerel Seçim var. Yaklaşık yüz gün sonra seçim sathı mailinin tam ortasında olacağız. Şehrimizde CHP mevcut Belediye Başkanlarını muhtemelen  yeniden aday gösterecek, Kaybettiği ilçelerde de İnönü hariç bir önceki adayları yeniden sahaya sürecek gibi gözüküyor. Kimse Hoca’nın son dönemiydi aday olmaz filan demesin,bir kez daha 88 Yaşında CHP’ nin EBB Adayı olacağından kuşku yok.

AK Parti’nin Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkan adayı kim olur şimdiden kestirmek zor ama kulislere yansıyan isimler şimdiden konuşuluyor ve koşturuyor. Burhan Sakallı, M. Dündar Ünlü, Zihni Çalışkan, Celalettin Kesikbaş,Nadir Küpeli, Salih Koca bir çırpıda söylenebilecek isimler ama kimler şanslı orası muamma… TÜBİTAK Başkanı Akçağlan Muhtarı Kemal Mandal’ın oğlu Prof Dr Hasan Mandal, Mevlüt Çavuşoğlu ve Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız Gibi Flaş isimlerde dillendiriliyor ama şimdilik temenniden ibaret….                                                                                                Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için, Dündar Ünlü,Hasan Tuç, Ahmet Sivri ,Hakan Çizmelioglu, Halit Halaç isimleri konuşuluyor. Dündar Ünlü ismini Burhan Sakallı’ nın istedigi,Hasan Tuç un yeniden aday olmak istediğini, Ahmet Sivri’ nin ise şimdiden iki Akademisyen ile olası adaylık durumunda Teknik danışmanlık için  projeler ve imaj malker anlaşması yapmak üzere görüştüğü bilgisi geliyor.Ama Ahmet Sivri yakın zamanda Tepebaşı Belediyesi’ nin yerini, Ortak konsorsiyum ile aldığı yani Ticaret yaptığı kuruma Aday olması etik açıdan sıkıntı teşkil edeceği konuşuluyor. Diğer yandan Cumhur ittifakı ortağı MHP’nin Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses’ inde ittifakın Tepebaşı adayı olmak için gayretli olduğu konuşuluyor.Eger böyle bir ihtimal’de Leman Sivri nin ismi öne atılıyor.

Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için ise Murat Özcan, Hamid Yüzügüllü,Süleyman Ekşi, Hikmet Çelik Hasan Hüseyin Köksal, Pınar Turhanoğlu Gücüyener,Ali Acar,Veli Görkem Pala isimleri geçerken Volkan Doğan’dan hâlâ bir sürpriz bekliyenler olduğu aşikar….

Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi,AK Parti Grup Başkanı Murat Özcan’ ın Meclis’ te Kazım Kurt’ la olan mücadelesinden dolayı daha avantajlı gözüktüğü dillendiriliyor

Hamid Yüzügüllü nün ise Bölgede yaşayan Hemşehrileri avantajını kullanarak aday olmak istediği konuşuluyor,ama Hamid bey’in Büyükşehir Meclisine misafirmiş gibi gelip gitmesi, ilçesinde sadece kendi PİAR’ına yönelik çalışması gücünü azaltsada olası adaylığı karşılık bulabilir.

Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hikmet Çelik mühendislik altyapısı ön planda olduğu ama bölgede bulunan Erzurumluların desteğini alarak şansını denecegi dillendiriliyor.

Veli Görkem Pala ve Hasan Hüseyin Köksal ikilisinin aralarda anlaşıp birisinin Emirdağ lobisinin desteğiyle yürüyeceği konuşuluyor.

AK Parti nin MKYK üyesi olma avantajı ve Son Seçimlerdeki performansına bakarak Burhan Sakallı’nın konjonktürel bir avantaja sahip olduğu ve Gönlünden Dündar Ünlü’ yü Tepebaşı ,na , Murat Özcan’ ı Odunpazarı’ na düşündüğü konuşuluyor.

Büyükşehir için ismi geçen Zihni Çalışkan’ın ise Ankara’dan olası bir ismin gelmesi durumunda Tepebaşı na aday olabileceği, bu seçeneği Nadir Küpeli’nin Büyükşehir adaylığında da değerlendirebilecegi konuşuluyor.

ESO ve EOSB Başkanları da AK Parti Genel Merkezinde ismi konuşulan ve ziyaret edilip fikirleri sorulan muhtemel adaylardan.

Celalettin Kesikbaş Tepebaşı bölgesinde Alınca köyünden,Nadir Küpeli ise malum Çifteler ‘li ikisi de İyi bir Sanayici, başarılı bir Başkanlık süreci yaşıyor,Ama AK Partili olma ve Aidiyet duymaları tartılışilir, hele Kesikbaş ‘ın iyi bir Sosyal Demokrat olması Jakoben yaşantısı şimdilik negatif algılansa da ilerde ne gösterir bilemeyiz.

Dün Yerel  bir Gazete’de Dündar Ünlü’nün Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşünüyorum dediği yazıldı,bence güçlü bir alternatif olabilir, Kuruluştan beri görev yapmış tecrübeli bir isim bu konuda ilerleyen süreçte görüşlerimi yazacağım….

AK Parti  Özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda Şimdilik Çok bilinmeyenli bir denklemin içerisinde ama tüm denklemlerin masaya yatırılacagi ve en düşük olasılık bile değerlendirileceği konuşuluyor.

2004 Yerel seçimlerinden itibaren tüm seçimlerin anatomik verileri incelenip,en doğru karar verilmeye gayret edildiği konuşuluyor.

Bu Konuda Genel Merkez ve Yereldeki gelişmelerini, kulis bilgilerini bu siteden okumaya devam edeceksiniz…

Birde Taşra var 12 dış İlçede AK Parti’ de kimlerin ismi geçiyor.Alpu,dan Günyüzü’ne İnönü’den Mihalıççık,a Mihalgazi’den Seyitgazi’ye kadar hepsini konuşacağız.

Çok yakında onları da bu köşeden yazacağız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.