Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Başkanların Adamları

27.11.2023
A+
A-

Teoriye göre “Hukuk Devletinde” bütün bireyler kanunlar önünde eşittir.Hiç kimse kanunlardan ayrıcalıklı ve istisnai tutulamaz.Eşitliği bozan “istisna” ne anlam taşıyor ona da bakalım.Türk Dil Kurumu “İstisnayı” Bir kimse veya bir şeyi benzerlerinden ayrı tutma.Genelden ayrı, kural dışı olma, ayrıklık ile ayrı tutulan kimse veya şey olarak tanımlıyor”Örneğin Devlet,kamu hizmetine alacağı kimseler için fırsat eşitliği adına sınavlar açıyor.Yüz binlerce genç insan emek ve ter döküyor.Kimi de ter dökmeden kamu hizmetine “İstisnai Memur” statüsü üzerinden balıklama dalıyor.

İstihbarat,güvenlik ve uzmanlık gerektiren meslek grupların istisnai tutulmasını anlıyorum.Fakat Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyesi ölçeğinde ilçe Belediyeleri ile il ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına sekreterya görevini yapacak kişilerin “Özel Kalem Müdürü”kadrosu adı altında istisna ile Kpss’siz,sınavsız memur yapılmasını anlamıyorum.TÜBİTAK’ta projemi gerçekleştiriyorlar..Anlaşılıyor ki telefona bakmak,Başkanın kapısını açmak,kapamak “İstisnai” beceri ve uzmanlık gerektiriyor….

Kazım Kurt’un yandaşı İstikbal Gazetesi,aralıklı zamanlarda Tepebaşı ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının özel kalem müdürleri ve mülkleri hakkında çeşitli iddiaların yer aldığı haberleri gündeme taşıyor.Tabii ki kendi yandaşı oldukları Odunpazarı Belediye Başkanının özel kalem müdürünün mütevazi apartman dairesinden, vali konağından büyük villaya hızlı yükselişini yazamıyorlar….

Vedat Alp köşesinde “Belediye parası ‘’çok bereketli’’ oluyor.Bakmayın siz bazı Belediyecilerin ‘’geçinemiyoruz’’ dediklerine… Onlar iş bilmeyenler. İşi bilenler ‘’çok bereketli belediye parası’’ ile neler yapıyor neler(!)”diyor…..

Kim bu Özel kalem müdürleri….Nereden gelmişler..Nereye gidiyorlar..Üçünün de ortak noktası mütevazi ailelerin çocukları olmaları.Tepebaşı ve Büyükşehir Belediye Başkanları’nın Özel Müdürleri’nin babaları emekli.Odunpazarı Belediyesi’nin ki emekçi ve hepsinin anneleri çalışmıyor.Benim garib babam ve anam gibi sıradan,mütevazi hayat yaşayan aileler.

Büyükşehir  Belediye Başkanının istisnai müdürü,müdür olmadan önce Belediyenin taşeron firmasında ,Tepebaşı Belediye Başkanının özel müdürü de kendi belediyesinin taşeron firmalarında işci olarak çalışıyor.Odunpazarı Belediye Başkanının özel müdürü Estram’da işci olarak çalışırken diğer zamanlarda yevmiyeci olarak boya-badana işleri yapıyor.

Özetle üç Özel Müdür,varlık sahibi olmayan,kendi yağlarında kavrulan mütevazi ailelerin; Belediyelerin taşeron firmalarında asgari ücretle işci olarak çalışan çocukları..

Soru işaretleri ve iddiaların çıkış noktası buradan başlıyor.Asgari ücretle çalışan,mütevazi ailelerin çocukları,KPSS’siz,mülakatsız kamu hizmetine alınmaları sonrası hayat standartları değişiyor. İddia edilen kısa zamanda 25-30 milyonluk villa ve konut sahibi oluyorlar.

Kamu hizmetine başlayanlar mal bildiriminde bulunmak ve 0 ile 5’le biten yıllarda tekrar mal bildirimi vermek zorunda.Üstelik mal artışını belgemekle de yükümlüler.

-Sayın özel kalem Müdürleri’nin, hiç bir malı mülkü olmayanlar için söylenen atlet,don ve çoraptan başka malları olmadığı ve ilk mal beyanlarını da bu yönde verdikleri iddia ediliyor..Köşemiz kendilerine açık..

Bunların oturduğu veya edindikleri iddia edilen konutların memur maaşı ile alınamayacağı iddia edilebilir mi ???Evet

O zaman daha önce asgari ücretle çalışan bu kişiler iyi birikim yapmışlar!!!!Yapmışlar ise mal bildiriminde bu serveti beyan ettiler mi??

Devam edelim…

-Bu konutlar aile ile desteği ile alınabilir mi? Evet.

– Eğer aile desteği ile alınmış ise,o zaman şu sorular sorulabilir. Aileler çocuklarına 25-30 milyonluk lüks konutlar alabiliyor ise kendileri nasıl konutlarda oturuyorlar.??? Veya çocuklarına 25-30 milyonluk lüks konut alan varlıklı ailelerin çocukları Belediyelerin taşeron firmalarında fotoğrafçı, grafiker ve bilet kontrol görevlisi olarak çalışır mı??? Cevabı size bırakıyorum…

-Ticaret yapmış olabilirler mi???Memur ticaret yapamaz… “Hayır”

-Kripto para,şans oyunları,borsa gibi yerlerden kazanç sağlamış olabilirler mi???Evet 

Bütün bu soruların cevabını verecek kurumlar belli.İstikbal Gazetesinde çıkan haberler basın yolu ile yapılmış suç duyurusudur.Gazetenin ısrarlı yayınlarına rağmen MASAK ve İçişleri Bakanlığının harekete geçmemesini hayretle karşılıyorum.Harekete geçmeyen kurumları,Büyükşehir,Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyesi’nin İstisnai “Özel Kalem Müdürlerinin” kendilerinin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarının araştırılması için göreve davet ediyorum.Kim nerede, nasıl,hangi yolla mülk edinmiş ortaya çıksın.

MASAK’ın ve İçişleri Bakanlığının, sayın müdürlerin iddia edilen yükselişlerinin kaynağının araştırılması onların lehine..Onların yerinde olsam kendim müracaat ederim..

“Benim,eşimin,annemin,babamın, kayınbabamın,kaynımın hatta halamın,dayımın oğlunun;Özel kalem müdürü olduktan sonra mal artışı var ise nereden, nasıl,hangi yolla olduğu araştırılsın.Ben özel kalem müdürü olduktan sonra yukarı da saydıklarım adına şirket kurulmuş mu??Kuruldu ise Belediye ile iş yapmış mı onu da mutlaka araştırın”derim.

Eskiden aileler, çocuklarının okuyarak hayatlarının kurtulacağını düşünürlerdi.Şimdi okumakla da yırtamıyorlar.2023 yılında Kpss sınavına giren kişi sayısı 1 milyon 496 bin 188..

Maalesef bizim çocuklarımız Özel Kalem Müdürleri” gibi sınavsız,KPSS’siz, memur ve müdür olacak kadar şanslı ve torpil sahibi degiller…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.