Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Danger ! Odunpazarı Belediyesi

03.12.2023
A+
A-

Haber ANKA ajansından”Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi ve 206 sayılı Tavsiye Kararı maddelerini bu kapsamda imzalayarak uygulamaya soktu. Yerel yaşamda kadın erkek eşitliği şartı başta olmak üzere kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi, kadınların eşit hak ve özgürlük mücadelesi konusunda her zaman destek olacaklarını söyleyen Başkan Kurt, “Cumhuriyet Halk Partimizin Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzaladık. Odunpazarı Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinci ve farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Sosyal ve toplumsal yaşamda eşitlik mücadelesi veren tüm kadınların her zaman yanında olacağız” demiş…..

Kadın ve Yurttaş Hakları Bildirgesini” hazırlayan Olympe de Gouges’in idam edilmeden önceki son sözleri: “Titreyin, çağdaş Tiranlar! Mezarımın derinliklerinden duyulacak sesim. Cesaretim, sizin daha barbar davranmanıza neden oluyor…”der..Kazım Kurt’un kadına ve kadına şiddete bakış açısını bilmiyor olsak; onun, o asil kadının mezarının derinliklerinden gelen sesin sahibi olduğunu düşüneceğiz…

Söyledikleri ile yaptıkları bir birini tutmayan bir kadın veya erkekle evlenirmisiniz…Veya bu karakterde bir insanla dostluk,arkadaşlık,ortaklık yaparmısınız???? Hiç kimsenin bu sorulara evet demeyeceğini düşünüyorum..

Fakat evlenmeyeceğimiz,dostluk yapamayacağımız bir karakter bizi yönetebilir….Buyrun size canlı örnek olabileceği iddia edilebilecek bir portre….

Kadına yönelik “Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika” ürettiği söyleminde bulunan bir Belediye Başkanından ne beklenir???? Doğal olarak eylemlerinde ve tavırlarında da “Kadına yönelik şiddet ve tacize” karşı sıfır toleranslı olmasını beklersiniz.O Belediye Başkanının adı Kazım Kurt ise çok beklersiniz….

Kadın haklarının yılmaz savunucusu Kazım Kurt’un tanınmış özel kalem müdürü Şenol Durur; Kazım Kurt’un hazır bulunduğu bir açılış töreninde bir kadına sokak ortasında şiddet uygulamaktan hapis cezası ile tazminat ödemeye mahkum edildi..

Hukukçu Kazım Kurt,Mecliste yakın yoldaşının bu eylemi ve ceza alması ile ilgili olarak sorulan soruya “Ben anormal bir şey görmüyorum” cevabını vererek can yoldaşı Şenol Durur isimli şahsı görevden almayacağını tüm dünyaya haykırdı…

Aslında iddia edilenleri hesaba katarsanız Kazım Kurt’un Şenol Durur’u görevden almaması veya alamaması çok normal.Çünkü İddia edilen;Odunpazarı Belediyesini Kazım Kurt’un değilde Şenol Durur’un yönettiği.

Odunpazarı Belediyesini kim yönetiyor bilmiyorum.Fakat şiddet ve zorbalığı anormal görmeyen ve uygulayanlar tarafından yönetildiğini Kazım Kurt ve Şenol Durur’a bakarak anlayabilirsiniz.

Bundan dolayı Odunpazarı Belediyesinin kadın-erkek bütün değerli çalışanlarına, Kazım Kurt’un imzaladığı “Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni”dikkate almamasını öneriyorum.

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Şiddet, insandaki öfke duygusu kontrol bozukluğu ile ilgilidir.Narsisizmi yüksek olan kişiler eleştirildiği zaman karşısındakine şiddet uygular.”diyor…

Uzmanlara ve bilime lütfen kulak verin…. Tedbir olarak KADES uygulamasını telefonlarınıza indirin.

Kazım Kurt ve yoldaşlarının yandaşı ve kontrolünde olan bir köşe yazanı Murat Özcan için “Aslen Trabzonlu Murat Özcan’a oy verir mi”diye sorduğu soruyu;Eskişehir de doğmuş büyümüş Murat Bey için”100 bin Sivrihisarlı ile 100.000 Emirdağlı’nın olduğu bir yerde Trabzonlu başkan seçilir mi?

Hala umudunuz var mı?” diye daha yukarılara çıkarmıştı.

Odunpazarı Belediyesini seçilmiş olan Kazım Kurt değilde, Özel kalem müdürü Şenol Durur yönetiyor iddialarında bulunanların düşünceleri üzerinden akıl yürütelim.O iddiaların çıkarımına göre,Kazım Kurt tekrar seçilir ise Belediyeyi Şenol Durur yönetecek…O iddialara göre fiili Başkan Şenol Durur olacak.O halde, yandaş köşe yazanlığının yanında gömlek fiyat uzmanlığı da bulunan yandaşın mantığına göre

100 bin Sivrihisarlı ile 100 bin Emirdağlının yaşadığı bir yerde Erzincan Tercan’lı bir kişi seçilirmi? Hala umudunuz var mı?” sorusu sorsak nasıl olur acaba….

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.