Site Rengi

DOLAR 32,3970
EURO 34,7929
ALTIN 2.434,65
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

EBEN (Eskişehir Belediyelerinin Eksantrik Nümayişleri)

17.11.2022
A+
A-

Halkın Kurtuluşcuları, dev-solcular, Emepçiler, Tkpliler, kürtçüler,yurt dışından fonlanan kürtçü-bölücü medyanın temsilcileri, Belediyecilerin rakı masası süsleri, Belediyelerden fonlananlar ve Selahattin Demirtaş hayranlarından oluşan “Basın” denilen BRAVDA’nın nasıl bir şey olduğunu yıllardır yazıyorum.Kimin hangi ideolojiye sahip olduğu,entelektüel birikimi, eğitimi zerre kadar umurumda değil.Maalesef malzeme bu…. Daha ileri gideyim Ö.F.D’nin basınında yazan-çizen takımı anlayışla karşılıyorum.Ö.F.D’nin varlık nedeni Belediyeler olduğu için Ö.F.D’nin talimatlarına göre CHP’li Belediye Başkanlarına 7/24 yağ çekmelerini de anlayışla karşıyorum.Adamlar ve madamlar ekmek parasını buradan çıkartıyorlar.Bunlar burada bir dursun.
Sosyal Medyada günlük siyasi ağız kullananlardan, bugün kime ne çakayım diyenlerden uzağım. Sosyal medyayı literatür taramak için kullanıyorum.Ancak bu günlerde aynı ismi taşıyan iki farklı hesabı ilgi ile takip ediyorum. Hesabın bir tanesi Eskişehirde ki 1,5 gazeteci ve köşe yazanları hakkında ilginç iddialarda bulunuyor. İddiaların içeriği ile ilgilenmiyorum.O iş iddiaları ortaya atanlar ile muhatapları arasında. İlgimi çeken haklarında ağır ithamlarda bulunulan kişilerin Hakkı Kutlu hariç ki ona karşı bitmeyen kinleri vardır, BRAVDA grubu içerisinde olmasına rağmen cesaretle Kazım Kurt’un yakın çevresini eleştiren yazıları kaleme almaları.

İlgimi çeken diğer husus iddialarda bulunulan kişilerden ziyade haklarında iddiada bulunulmayan korunan onlara göre iyi çocuklar ile kullanılan dil ve zamanlama.
Zamanlama çok manidar. Manidar olan bu hesaptan yapılan paylaşımların Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un medya çalışanlarına karşı “Kapalı zarflarda para dağıtma” söyleminden sonra başlaması.Kriminal uzmanları kusursuz cinayetin olmayacağını katilin mutlaka iz bırakacağını söyler.
Burada ki iz “Zarf” kelimesi. Medya çalışanlarına karşı ilk zarfla para alma söylemini Odunpazarı Belediyesi’nin meşhur yoldaş müdürü Cihan Yıldırım hakkında zikretmişti. O da ona cevap vermişti.Daha sonra ikiside bir birleri hakkında söylediklerini hazmetmek zorunda kaldılar. Afiyet olsun.Söz konusu paylaşımların öznesinin “Zarf”olması yazanlar hakkında bilgi verebilir…….

Yazı diline bakarsanız Kazım Kurt’dan “Kazım” diye bahsediliyor.
Kendisinin siyasete başladığı 1980’li yıllardan beri en yakın arkadaşları dahi ondan bahsederken “Kazım” demez.Sıradan insanlarda kendisinin ismini ve soy ismini beraber söylerler. Kazım Kurt’a ismi ile sadece meşhur yoldaşları hitap edebilir. Yoldaşların kendi aralarındaki konuşma dilini yazı diline döktükleri iddia edilebilir. Kazım Kurt’un “Zarfla para” söylemini güçlendirmek için “Kazım’a şunu yaptılar bunu yaptılar” denmesi çok dikkat çekici.

BRAVDA YA FALSE FLAG TAKTİGİ

Son paylaşımlarında amiyane tabirle Ö.F.D’ye de giydirmişler.İstihbarat jargonunda “False Flag” kavramı vardır. Bununla yaptığınız eylemin maliyetini başkasına yüklerseniz. Ö.F.D’ye giydirerek hedef saptırmaya çalışıyor.
En önemlisi herkes hakkında bir şeyler söyleyenler, Eskişehirde yıllardır kendilerini duayen gazeteci olarak takdim eden hiç kimseye giydirmiyorlar………..

Kimsenin Avukatı olmaya hiç niyetim olmadığı gibi geçmişte insanların itibarına fütursuzca saldıran kişileri savunmayada hiç niyetim yok.Burada kastettiğim Hakkı Kutlu ve Ayhan Aydıner değildir. Ayhan Aydıner’in yazdığı o haberin doğru olduğunu herkes biliyor.

Murat Özcan’a saldırıldığında söylediğimi tekrar edeyim.İtibar suikasti için uygulanan yöntem için organizasyon, eğitim ve disiplin gerekir. Eski istihbaratçı olan akademisyen Ali Burak Darıcalı bu disipline sahip örgüt elemanlarının profilini enfes çizer. “İyilik ve kötülük anlayışları kalıplaşmıştır. Eylemlerinden ve davranışlarından pişmanlık duymazlar

Empati kurma yetenekleri sınırlıdır.Herseyi basmakalıp fikirlerle izah ederler.Bu basmakalıp düşünceleri de örgütlerinin ideolojisi ile şekillenmiştir.” Bizden değilsen, hemşehrimiz değilsen otomatik olarak kötüsündür açılımına isim veren ” mikro milliyetçiliğin” tanımı gibi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un medya mensuplarının kapalı zarflarda para aldıkları, büro kiralarının başkaları tarafından ödendiğinin iddia etmesi sonrası bir sosyal medya hesabından bu söyleme paralel iddialarda bulunulmasını tuhaf buluyorum.Bu kadar tesadüf, tesadüf olamaz.
Bu arkadaşların ağır ithamlar ve iddialar karşısında her onurlu insanın yapması gerekenleri yapacağından eminim…………
Bu gereken inşallah Cihan Yıldırım’ın Kazım Kurt’un meşhur özel kalem yoldaş müdürüne çektiği reste dönmez………

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.