Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

ESKİŞEHİRSPOR’A ÖYLE YANDAŞA BÖYLE

03.10.2023
A+
A-

Mirasını yiye yiye biteremediği,kendisinden önce ki Başkan Burhan Sakallı’nın gayreti ve çabası ile Eskişehirspor”a gelir getirmesi için tahsis edilen “Akaryakıt istasyonunu” 15 yıldır kullanan Eskişehirspor’un elinden alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un:   “Odunpazarı’nın mallarını bedelsiz Eskişehirspor’a kullandırma yetkimiz yok. İhaleye girmediler. O ihalede daha uygun bedelle kiraladık” sözlerini hukukçu kimliğinden dolayı doğru kabul ediyorum..

O zaman yetkiniz yoksa Odunpazarı Belediyesi’ninsokaklarını,kaldırımlarını.Belediye’nin gelir getiren Bilboadlarını,Hamamyolunda ki CLP’leri,onunu,bununu: 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile 5018 Sayılı Kamu Maliye Yönetimi ve Kontrol Kanuna göre demirbaş olan bu reklam ünitelerinin devrini bırakın, ihalesiz kiralanması mümkün değilken ihalesiz,bedelsiz nasıl ve neden verdiniz……

Üstelik Sayıştay’ın “Usulsüz”raporuna rağmen.Üstelik Odunpazarı Meclisi Belediye Başkanı’na sadece ve sadece “Reklam alanlarının tahsisi” ile verdiği yetkinin dışına çıkarak.

Belediye Başkanı olarak imza attığı devir Protokolüne Meclis kararında olmayan yetkileri ekleyerek( Odunpazarı Belediye Meclisinin 06.09.2017 tarih ve 17/200 Karar sayılı Kararı ile “Belediyemiz Bilboard ve CLP reklam alanlarının İŞLETİLMESİ {Eklenen kelime}Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına tahsisi amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunun 75/(c) maddesi gereğince protokol imzalanması için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT’a yetki verilmiştir.) verilen tahsis yetkisini aşarak “Belediyenin Demirbaşlarını” nasıl verdiniz……..

Kazım Kurt kendi deyimi ile”Odunpazarı’nın mallarını bedelsiz Eskişehirspor’a kullandırma yetkimiz yok”diyerek, Odunpazarı Belediyesi’nin malının mülkünün bedelsiz devredildiği sözleşmeye imza atan kendisinin yetkilerini aştığını ikrar ediyor….

Başkan daha önceki eylemi için “Yetkimi aştım”diyor.

Ama nedense vesayet denetimi ile yükümlü ve sorumlu kurumlar hâlâ sessiz…

Sadece sorumlu kurumlar mı sessiz ?????

Devleti yöneten siyasi irade nerede??

AK Parti’nin siyaset üretmesi organları nerede?????

Eskişehirde muhalefet fonksiyonunun üstlenen AK Parti’nin şeyleri Ö.F.D’dan ödleri patlıyor.Ondan çok korkuyorlar.

Arkamıza saklanmışlar sessiz seyrediyorlar..

Belediye Başkanı olmak isteyen,ikbal bekleyen kimileri de Ö.F.D’nin önünde ceketlerinin önünü ilikliyorlar….

Kim nereye aday olacak bilmiyorum.

Fakat Hamit Yüzügüllü eğer Odunpazarı Belediye Başkan adayı olursa bilin ki Ö.F.D’nin de adayıdır….Ha Kazım Kurt ha Hamit Yüzügüllü…..

Başkan Kurt Akaryakıt istasyonu için “Odunpazarı’nın mallarını bedelsiz Eskişehirspor’a kullandırma yetkimiz yok.” diyerek ihale açıyor.O zaman Eskişehir Spor Eğitim Vakfına bedelsiz ve ihalesiz devrettiğiniz reklam elamanları için neden ihale açmadınız????? Başkan Kurt bu açıklaması ile kendi kendini yalanlamıyor mu?

Belediyenin reklam elemanlarını bedelsiz devir alan Eskişehirspor Vakıf Sekreteri Özgür Fethi Demirtaş.Vakıfa geçen reklam elemanlarını,Odunpazarı Bölgesinin her santimini ADARGA isimli firmaya 15 yıllığına 4 milyon liraya kiralayan Özgür Fethi Demirtaş.ADARGA isimli firmanın işlerini yapanda Özgür Fethi Demirtaş.

En son ADARGA isimli firmayı kendi şirketlerinin merkezine taşıyan Özgür Fethi Demirtaş…

O kim Kazım Kurt’un yandaş ve candaşı medya grubu ile Odunpazarı Belediyesine milyonluk reklam işleri yapan şirketlerin sahibi……

Kazım Kurt Eskişehirspor’un yöneticilerini hedef yapmak için “İhaleye girmediler” diyor.Onun Eskişehirspor için var edilen Akaryakıt istasyonunun Eskişehirspor’a gitmemesi için “Kanunilik” arkasına saklanarak her şeyi yaptığı iddia edilebilir.

Kasasında bir kuruş parası olmayan Eskişehirsporun Akaryakıt İstasyonu için açılan ihale şartnamesinde ki şartlarının yerine getirmesi mümkün değilken.İhale şartnamesinde istenilen iş yeterlilik belgelerini Eskişehirspor’un sunması mümkün değilken “İhaleye girmediler” demek ayıptır.Hem de çok ayıptır..

Burhan Sakallı döneminde de bu akaryakıt istasyonu için zorunlu olarak ihale açılmış.

Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve kulüp başkanı Nebi Hatipoğlu risk alarak ihalenin Eskişehirsporda kalmasını sağlamışlar.

O dönemin üst düzey yöneticisinin uyarısı ile ayrıntıları yazarak risk alanları sıkıntıya sokmak istemiyorum.

Kimi Başkanların Eskişehirspor için risk alırken kimi Başkanın da kimler için risk aldığına dikkatinizi çekiyorum…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.