Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Eskişehirspor’un Yağmalanan Geleceği

22.06.2023
A+
A-

Çok zor gün ve şartlarda, sizi ailenizin ve sevdiklerinin varlığı ayakta tutar.Hendek operasyonları esnasında Özel Harekat mensuplarının “ES-ES” yazdıkları duvarın önünde verdikleri pozu unutmak mümkün değil. Eskişehirliler için Eskişehirspor sadece bir futbol takımı değildir.Gerçek Eskişehirliler, Eskişehirspor’u sportif başarı için sevmez..Sportif olarak yıkılır,tekrar ayağa kalkar hiç önemli değil.Ancak Eskişehirspor markasına ve itibarına verilecek zararın maddi karşılığı yok….İki yıldır Eskişehirspor’un markası üzerinden Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri’nin malının,mülkünün nasıl yağmalandığına ait belge ve bilgileri koyuyoruz duvardan ses gelir bunlardan ses gelmiyor.Belgelerimiz yalan ve söylediklerimize iftira diyorsanız hodri meydan.Duymayanlar duysun diye tekrar hatırlatayım.

6 Eylül 2017 Tarihinde Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı adına Başkan Sinan Özeçoğlu Odunpazpazarı Belediyesi’ne başvurarak “Reklam alanlarınızı bize tahsis edin” diyor. Lütfen dikkat istenen reklam alanları.                                       Aynı gün Başkan Kazım Kurt, kendi imzası ile Meclis’ten kendisine yetki verilmesini talep ediyor. Yine aynı gün Meclis Başkan Kazım Kurt’a sadece ve sadece “REKLAM ALANLARININ” tahsisi ile ilgili yetki veriyor.

Başkan Kazım KURT yetkiyi aldıktan sonra 1 Ekim 2017 tarihinde Eskişehir Spor Eğitim Vakfı ile protokol imzalıyor.

Başkan Kurt 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile 5018 Sayılı Kamu Maliye Yönetimi ve Kontrol Kanuna göre demirbaş olan reklam ünitelerinin bırakın devrini, ihalesiz kiralanması bile mümkün değilken;Odunpazarı Belediyesi’nin demirbaşı olan 200 Billboard, 200 CLP ,10 Megalight, 10 Megaboard ve elektrik direklerini Vakıf 15 Yıl boyunca vakıfa bedelsiz devrediyor”Bu devir işlemi Sayıştay Raororunda “Billboard ve Reklam Alanlarının Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına Usulsüz Olarak devredilmesi”olarak geçiyor.

Protokole Odunpazarı Belediyesi adına Kazım Kurt, Vakıf adına Başkan Sinan Özeçoğlu ile Genel sekreter Özgür Fethi Demirdaş imza atıyor.

Bu arada 27 Ekim 2017 tarihinde İstanbul’da ADARGA REKLAM A.Ş isminde 50 bin lira sermayeli bir şirket kuruluyor.Şirketin kağit üstünde sahibi ve müdürün İbrahim Erinç Eröz.Ticaret sicil gazetesine İbrahim Erinç Eröz’ün ikamet adresi Eskişehir.Şirket İstanbul da kuruluyor ama kuran ve yöneten Eskişehirde oturuyor……..

Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı uhdesine geçen 200 adet Bilboard, 200 adet CLP ,10 adet Megalight, 10 adet Megaboard ile elektrik direkleri ve 2 adet LED ekranı, 28 Aralık 2017 tarihinde, daha önce hiç bir iş deneyimi olmayan sadece bir ay önce kurulan ADARGA isimli firmaya kiralıyor.

Reklam ünitelerinin 15 Yıllık kiralama bedeli toplam 4 Milyon Lira.Aylık sabit 22 bin lira karşılığında 180 aylığına ADARGA’ya teslim ediliyor.

 Teslim edenler Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı Sinan Özeçoğlu ve dönemin genel sekreteri Özgür Fethi Demirtaş. İstanbul merkezli ADARGA’nın tek faaliyet alanı Eskişehirdir.Tesadüfe bakın ki ADARGA’nın kiralama dahil bütün işlerini, reklam elamanlarını ADARGA’ya kiralayan Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfının genel sekreteri Özgür Fethi Demirtaşın şirketleri yapıyordur.

ADARGA,şirketin merkezini 1 Mart 2021 tarihinde Eskişehir Organize Sanayi 14.Cadde No 4 adresine taşır.

Yine tesadüfe bakın ki adres sahibi Anadolu, Yenigün ve Sonhaber gazetelerininde basıldıği ESGROUP Ofset ve Matbaa tesisleridir.Bu tesis ve gazeteler Özgür Fetih Demirtaş’a aittir.

Şimdi şu soru akıllara gelebilir. Belediye reklam ünitelerini Eskişehirspora devretmiş gerisi onu ilgilendirmez. Bakalım öylemi…Reklam ünitelerini fındık,fıstık parasına alan ADARGA ile Ö.F.D’ın şirketleri Odunpazarı Belediyesinden Eskişehirsporun tüzel kişiliğini kullanarak bedelsiz olarak aldığı reklam üniteleri üzerinden Odunpazarı Belediyesine Milyonlarca Lira fatura kesiyor.Ö.F.D’nin sahibi olduğu televizyon ve gazetelerinde sabah, akşam Kazım Kurt propagandası da hala son hızla devam ediyor.Tabiiki tesadüf…..

Resim Başkan Kazım Kurt’un banane diyerek geçiştirebileceği bir iş degil.

Odunpazarı Belediyesi reklam ünitelerini kiralamak isterse ihale açmak zorunda.İhalenin sağladığı rekabet ortamında bu reklam ünitelerini 15 Yıl boyunca sabit kira artışı olmadan aylık 22 bin liraya sahip olmak asla ve asla mümkün değil.

Üstelik ihale şartlarında kimin alacağı da garanti değil. Görünen ve iddia edilen bunu aşmak için Eskişehirspor kullanılarak ihale yapılması zorunluluğu ekarte ediliyor.

Bu yol izlenerek Odunpazarı Belediyesi’nin reklam ünitelerine Kazım Kurt’un en büyük destekçisi Medya Grubu sahip olurken,Kazım Kurt’da Eskişehirspor’un hamisi ve halk kahramanı ilan ediliyor.

Bu hokus-pokus da kaybeden Eskişehirspor ve Odunpazarı Belediyesi olduğu açıktır. Eğer Eskişehirspor gelir elde etsin isteniyor olsa reklam üniteleri hiç bir iş deneyimi olmayan ve sözleşmeden sadece 1 ay önce kurulan bir şirkete kapalı kapılar arkasında verilmezdi…Eğer Eskişehirspor’un para kazanması istenmiş olsaydı reklam üniteleri şeffaf ve herkese açık bir ortamda pazarlanması gerekmezmiydi…..

Hayatın ve olayların akışına göre bu iş adrese teslim bir operasyondur.

Diğer kaybedenlerden Odunpazarı Belediyesi kanunları çiğneyerek ihalesiz ve bedelsiz olarak devrettiği malından,mülkünden kira geliri kaybederken,üstüne daha önce kendi mülkü olan reklam ünitelerine acaba ne kaç milyon reklam parası ödemiştir.?????

Olayların akışına göre maalesef kamu zararı oluşurken birileri cebini doldurmuş. O zaman cebini dolduranlar kim????? Bunu çözmek için dahi olmaya gerek yok. Kimler sebepsiz yere zenginleşmiş ise, kimlerin mal varlığı artmış ise onlardır.

Özetle Kazım Kurt’un yandaşı ve destekçisine Eskişehirporun tüzel kişiliği kullanılarak Belediyenin reklam ünitelerine kanunsuz ve ihalesiz olarak devrediliyor Üstüne Odunpazarı Belediyesi bedava devrettiği kendi reklam elemanlarının üzerinden bu medya grubuna Milyonlarca Lira reklam parası ödeniyor.

Çok şeffaf olduğunu iddia eden Başkan Kazım Kurt’a basit sorular.

1.Hukukçu kimliğinize rağmen Meclis Kararına neden uymadınız.

2.Devredilen reklam ünitelerinin demirbaş bedeli ne kadar.

3.2017 Eylül ayından bugüne ADARGA ve Ö. F. D’ye ait reklam şirketlerine, televizyon ve gazetelerine kaç Milyon Lira ödediniz….

Eskişehirspor’un tüzel kişiliği üzerinden Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi’nin yağmalayan her kimse kenti reklam ünitelerine boğdu.22 Haziran 2023 tarihi itibari ile Eskişehirde Bilboard ve CLP sayısını kimse bilmiyor.

Reklam ünitelerini 15 Yıllığına 4 Milyon Lira karşılığında sahip olan firma,kişi,şirket vs 2017 yılından bugüne kaç para kazanmış olabilir.50-60 -70 Milyon mu.…Bu paraları ADARGA’nın değilde Eskişehirsporun kasasına girmiş olsaydı takım bugün nerede olurdu????

Eskişehirspor parasını en önemlisi prestijini kaybetmiş.Tepebaşı ve özellikle Odunpazarı Belediyesi kamuya ait malını kaptırdırdığı gibi kendi malına kira ödeyerek kamunun parasını hovardaca harcamış.

En büyük kaybeden ince ince işlenen bu operasyona sessiz kalan hukuk devleti ve sistem.Çok yazık..

Bu kadar kaybedeni çok olan(Eskişehirspor,Belediyeler,kamu,hukuk,sistem)bir hokus-pokus hiç görmedim…

Biz bilgi ve belgelere dayanarak kamu denetimi adına iddiaları kamuoyunun bilgisine sunarak işimizi yapıyoruz.Keşke herkes işini yapsa….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.