Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Günyüzü’nde Nifak tohumları mı ekilmek isteniyor !

15.02.2024
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın Eskişehir’deki paydaşları Günyüzü İlçesinde Belediye Başkan Adaylıgı yarışına Büyük Birlik Partisi adayı ile giriyor. Genel Başkan Mustafa Destici’nin Günyüzü’lü olduğunu bilmeyen yoktur sanırım.AK Parti ve MHP Günyüzü’nde böyle bir jest yaparak  Büyük Birlik Partisi’nin adayı Hidayet Özmen’i destekliyor.

Peki 2019’da AK Parti’nin adayı olan ve güç bela 96 oy farkla ancak şeçilebilen Menderes Durgut napıyor. Günyüzü’nde başta Mercan’da yaşayan dayımın dünürlerinden ve ilçe merkezinde yaşayan hatırı sayılır kişilerden gelen duyumlar varki , Menderes Durgut eğer  bu sözleri sarfediyorsa üzülerek ifade edeyim ki,adeta ilçede nifak tohumları saçmış olacaktır. Neden mi?Menderes bey AK Parti’den istifa ederek YRP’nin Adayı oluyor. Bu bir tek taraflı tercih sebebi olabilir,ama etik değerler standartlarında bu ayrışmadır….

Günyüzü’nün kahvehanelerinde ve Belediye binasına çağırdığı vatandaşlara, Menderes Durgut’un şöyle dedigi iddia ediliyor.  Siz bakmayın benim YRP’den aday olduğuma ben aslında AK Parti’nin adayıyım, Reis Destici’yi.kıramadı,mecburen BBP’ye verdi ama benim aday olup seçilmemi AK Parti Eskişehir teşkilatı istiyor.Seçimi kazanınca yeniden AK Parti’ye geçeceğim şeklinde dedikodu yaydığı konuşuluyor .

Eger Günyüzü Belediye Başkanı’nın bu iddialara verecek cevabı varsa bu sütunlar ve köşe ona açıktır.

Menderes Durgut ,ayrıca ilçeye Doğalgaz’ı ve Millet Bahçesini ben getirdim Ankara’da çok büyük diyaloglarım var dediği de iddia ediliyor.

AK Parti’nin kalesi olan ve adeta Odunu bile aday göstersen kazanacağı Günyüzü ilçesinde sadece 96 oyla kazanabilecen Menderes Durgut omurgalı bir duruş gösteremedi ve Remzi Arayıt’ın 2019 da gösterdiği olgunlugun yanından bile geçemedi.

2009’da 1872 oy farkla, 2014 belediye seçimlerinde de 599 oy farkıyla seçim kazanmış,Remzi Arayıt’ın yerine kendi deyimiyle Pancar tarlasından getirilip Aday yapılan Menderes Durgut,MHP‘nin desteğine rağmen 96 oy farkla ancak ve güç bela kazanabilmiş Cumhur İttifakı Adayı olmasına rağmen Bedil’de Yazır’da Gecek’te Atlas’ta Mercan’da Güçlükonak’ta Kayakent’te Ayvalı’da ve kısacası tüm Günyüzü’nde oy kaybedip seçimi güç bela kazanabilmiş….

Menderes Durgut, kendi kontenjan Meclis üyeligini FETÖ’den dolayı birinci dereceden yakını memuriyetten atılmış Osman Gürnaz için kullanmış… 

Osman Gürnaz da seçimden kısa bir süre sonra CHP geçmişti 

Hal böyle olunca Menderes Durgut’un bu hareketine çok ta mana yüklememek lazım, 2019 da AK Parti Eskişehir Teşkilatını yönetenler şimdi keşke bir odun cismini koysaydık diye üzülüyorlar maalesef

Ama Büyük Birlik Partisi’nin adayı Hidayet Özmen omurgalı duruşu, ilçedeki ticari kariyeri,İHL menşeili olması ve Mustafa Destici’nin yol arkadaşı olması hasebiyle seçimin favorisi gözüküyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.