Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Kadir Bıyık !

13.01.2024
A+
A-

Siyaseten köhneleşmiş paslanmış bir kenara itilmiş politikacılar parlayan yıldızlardan pek hoşlanmazlar. Onlar eskimiş pörsümüş koltuklarında insanlara hükmetmenin verdiği mutlulukla ömürlerini sürdürmek tahrip edici bir kasırga sonrası yeniden yıldızlarının parlamasını isterler. Sizlere gelecek on yılda yıldızı pırıl pırıl parlayacak kararlı ve hedefe kilitlenmiş genç bir adamdan Kadir Bıyık bey’den bahsetmek istiyorum.

Daha genç yaşlarda içtiği ülkücü şerbeti vatan aşkıyla dolu yüreğini kor gibi yakmış ateşli, korkusuz, cesur bir delikanlı oluvermişti. İstanbul Aydın üniversitesi yerel yönetimler bölümünde okurken Vatan ve Millet aşkıyla geniş kapsamlı düşüncelerinde sınır tanımıyor, okul arkadaşları onun ihtişamlı düşüncelerini kıskanıyorlardı.Ülkü Ocakları Eskişehir il başkanlığı’na seçildiği yıllarda çelik gibi irade davaya gönüllü bir adanmışlık ve kişisel yetenekleri sayesinde etrafındakilere fikren ışık saçtı görev süresi bitene kadar dava gönüllülerini cesaretlendirdi.

Bu görkemli genç adamın en etkili en derin gücü davasına ve görevine olan saygısı olurken M.H.P il başkanlığına seçildi. O yıllarda Türkiye genelinde M.H.P il ve ilçe yönetimleri istifa ediyor Kadir Bıyık bey’in deyişiyle Kağan’ı -Devlet Bahçeli- indirmek Amerikan ve İngiliz güdümlü bir M.H.P yaratmak isteniyordu. O baş döndürücü bir hızla harekete geçti yıkıcı bir sadakat içten gelen görünmez iplerle Kağanına bağlılığını Allah’a olan Ülkücü yeminine sadık kalacağını bildirdi.

24 Haziran 2018 de yapılan genel seçimlerde 2. Sıra milletvekili olurken 1. Sıra Milletvekili adayının itici gücü olmuş Vatanın bekaa sorunun ortaya çıkması aynı yıllara rastlamış iki vatansever parti M.H.P ve AK Parti birlikte hareket etmeye karar vermiş Cumhur ittifakını kurmuşlar betondan bir duvar gibi Türklük düşmanlarının karşısına dikilmişlerdi.

Kağan, Kadir Bıyık bey’e ÇifteleBelediye diye Başkanı olmasını emretti sadakatle bağlı olduğu liderinin emri başı üstüneydi. Aday oldu ve Belediye Başkanı seçildi.

Asıl görevi yeni başlıyordu. Görev aşkı onu kısa zamanda Çiftelere olan tutkusunun tutsağı yaparken Çifteler spora Bal ligine çıkmak gibi bir hedef koydu ancak dünyayı kasıp kavuran Pandemi ortaya çıktı. O çifteler için geniş kapsamlı projeler üretirken pandemi onu sırtından vurmuştu.

Ülkücü durumdan vazife çıkarır diye düşündü Çifteler’lilere ücretsiz maske, dezenfektan, kolonya dağıttı ama projelerini hayata geçirmek için daha 2.5 yıl sürecek Pandeminin bitmesini beklemek zorundaydı.

Pandeminin bitmesiyle birlikte harekete geçti âtıl durumdaki asfalt şantiyesini, faaliyete geçirip asfaltlanmadık sokak bırakmadı. Metruk bir binadan Sağlık meslek yüksek okulu öğrencilerine modern bir Yurt yaptı, Toki ile görüşerek 205 hanelik konut inşa ettirdi. Ve en önemlisi Çifteler halkının gelir düzeyini artırabilmek arazilerini kıymetlendirebilmek adına düzene soktuğu Sakarya başı mesire yerine yabancı turistleri çekmek için tatlı su dalış merkezi haline getirmesidir. Az sayıda da olsa İsviçreli ve Polonyalı turist bozkırın ortasındaki vahayı ziyaret etmişler gelecek yıllarda daha fazla turist çekebilmek için su festivali düzenlenmiş, üç yıldızlı otel sayısı artırılmış Afyonkarahisar’da olduğu gibi dört ve beş yıldızlı otellerin Çiftelerde inşa edilebilmesi için girişimlerde bulunulmuş olumlu cevaplar alınmıştı.

Makalemizin başında söylemiştik Kadir Bıyık gelecekte yıldızı parlayan bir siyasetçi olacaktır. Çifteler’lilerle birlikte elbette.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
2 Temmuz 2021
20 Haziran 2021
10 Kasım 2023
13 Kasım 2021
26 Şubat 2022
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.