Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

KONTENJAN VEKİLLİKLERDE GÖREV DEĞİŞİMİ

14.04.2023
A+
A-

“Temsili Demokrasi” tiyatrosu’nun perdeleri Milletvekili listelerinin açıklanması ile açıldı.Egemenliği elinde tutan Parti Genel Merkezleri bizim adımıza bizi kimlerin temsil edeceğini ilan ettiler.Hiç bir söz hakkı olmayan halk da “Noter” vazifesi için 14 Mayıs tarihinde sandığa gidecek.Siyasetin Ankarada oynanan bir tiyatro olduğunun ispatı için CHP listelerinden seçime giren Deva,Sp,Gelecek ve DP’li isimlere bakın. Hepsi Genel Başkan Yardımcısı veya Genel Başkanların sazcıları.

1961 Anayasasında yasama görevini yürüten meclisin üzerine senato ihdas edilmiş,Cumhurbaşkanı’nada 15 adet Senatör atama yetkisi verilmişti. Bunlar siyasi tarihe “Kontenjan Senatörü” geçtiler. 60 sene önce hiç olmazsa sadece 15 kişi kontenjandan Senatör olurken Şimdiki Millet Meclisi’nin tamamı Parti Genel Başkanları tarafından atanmış “Kontenjan Milletvekilin”den oluşacak.

Reis Bey’in Türk Devletinin bekası için yönetime devam etmesine duyduğum inancın güçlü olması çok fazla bir şey ifade etmiyor.AK Parti’de politika yapıcı ve karar vericilerinde de bu inanca sahip olması gerekiyor. Bu seçimde Reis Beyin kimseyi sırtında taşıma lüksü olmadığı için mevcut Milletvekilleri aday gösterilmesin derken yağmurdan kaçarken doluya tutulmayı temenni ediyorum.

Temennimin en önemli nedeni geçen iki dönemde milletvekilliği yapanların bıraktığı hayal kırıklığının mutlaka onarılması gerekirken Ak Parti içerisinde ki siyaset yapanların başlarını kuma gömüyor olmaları.

Fatih Dönmez’in şuan bakan olması ile Ayşe Gürcan Hanımefendi’nin geçmişte bakanlık yapması AK Parti’ye bir avantaj sağlamıyor. Bunun avantaja dönüşmesi için Fatih Dönmez ve Ayşe Gürcan hanımefendinin Eskişehir’e ve Ak Parti tabanına garantiler ve teminatlar vermesi gerekiyor. 

Kimse artık ulaşılamayan,Eskişehir sorunlarına uzak, kibirli, Partisi’nin adresini bilmeyen sosyal medya milletvekili istemiyor. Hiç kimseyi çocukları, yeğenleri, eşleri, kardeşleri, kayınları koltuğa otursun, para kazansın diye seçmiyoruz.Vs vs vs vs vs vs vs…….

Eskişehir siyaseti farklıdır. Her zaman 1+1=2 yapmaz burada.

Bakan olabilirsiniz, Reis Bey’e yakın olabilirsiniz, Reis Bey’in insanların üstünde büyük hatırı da olabilir fakat mutlaka ama mutlaka Eskişehirliye güven vermelisiniz. Fakat nasıl güven vereceğinizi etrafınızı saran siyaset esnaflarına sorarsanız hayal kırıklığına uğrarsınız…O etrafınıza üşüşen sinekler kimlerin başını yemedi ki….

Seçim kazanmanın ilk şartı çevrenizi ve evinizi temizlemek ve toparlamaktan geçer.Önce sizden öncekilerin kırdığı döktüğü AK Parti tabanının kalbine girin.Partilinize sahip çıkarsanız, partilinizde size sahip çıkar.

Not:Malum Eskişehir trafiği Yılmaz Hoca sayesinde Hindistan kentleri gibi.Üstüne Sayın Bakan Eskişehire geldiğinde bu şekilde güvenlik tedbirleri uygulanacaksa Sayın Bakan hiç gelmesin daha iyi.Trafikte sıkışan insanlar hiç tanımadıkları Sayın Bakanı sorumlu tutuyor. 

Bir dost……

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.