Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Belediyenin ve Eskişehirspor’un Malı Deniz Yemeyen…….2

27.08.2022
A+
A-
Akla hayale gelmeyen iddialar dediklerini kreş yaşındaki çocuğun anlayacağı şekilde tekrar yazıyorum.
Kendilerini anlayışla karşılıyorum neticede  ekmek parası patron yaz diyor….Yaz bir şey yaz…
 Odunpazarı Belediye Meclisi 6 Eylül 2017 tarihinde  Başkan Kazım Kurt’a Belediye sınırları içerisinde bulunan “Reklam alanlarının tahsis edilmesi” için kendisine oy birliği ile yetki veriyor.
 Bunun anlamı Odunpazarı Belediyesi kendi  sınırları içindeki sokağa, kaldırıma, parka reklam ünitelerini koyma yetkisini, üçüncü kişilere devrediyor..
Üzerine basa basa tekrar söylüyorum Meclisin verdiği yetki boş  alan.5018 Sayılı Kamu Maliye ve Kontrol Kanunu ve Belediyelerin yönetilmesi için çıkarılan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununa göre Belediyelerin bırakın para ödeyerek aldığı tanesi 50-60 bin liralık bilboardunu, çöpünü ihalesiz kimseye satamaz, kiralayamaz. Buraya kadar sıkıntı yok. Meclis, talep eden  Eskişehirsporun tüzel kişiliğini temsil eden Başkanı ve Eskişehir Spor Eğitim Vakfı olunca boş  “Alan” tahsisine oy birliği ile  onay veriyor” 
27 gün sonra 1 Ekim 2017 tarihinde Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehirspor Eğitim Vakfı arasında sözleşme imzalanıyor. Sözleşmeye Kazım Kurt, Sinan Özeçoğlu ve vakfın genel sekreteri Özgür Fetih Demirdaş  imza atıyorlar.
 Kazım Kurt’un kendisinin imzaladığı sözleşmenin “Belediyenin Yükümlülükleri” adı altındaki maddesini noktasına, virgülüne dokunmadan aktarıyorum.
B– ESKİŞEHİR ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI” NIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ: 3-1) BELEDİYE PROTOKOL  EKİNDE  YER ALAN VE SAYILARI BELİRTİLEN  VE  DAHA SONRA  İHDAS  EDİLECEK OLAN REKLAM ALANLARININ ( BİLBOARD CLP, MEGABOARD, MEGALIHT ve ELEKTRİK DİREKLERİ  ) KULLANIM  HAKKI VAKFA DEVREDECEK. 200 BİLLBOARD 10 MEGALİGHT , 10 MEGABOARD ve ELEKTRİK DİREKLERİ  VAKFA TAHSİS EDİLMİŞTİR. 
 
Bir şey anlamadınız değil mi?????
Lütfen sözleşmeyi kafanız karışmadan  tekrar okuyun. “Reklam alanlarının diyor” parantez açarak Bilboard, CLP, megaboard, megaliht ve elektrik direklerini sayıyor.
Üstüne sayısal dökümünü yapıyor. Uyanıklar  materyal, demirbaş olan reklam ünitelerini reklam alanı adı altında  devrediyor.
 Kafanız karıştı değil mi.. Onların  amacı  da muhtemelen karıştırmak. Bu  maddenin içeriğini vicdanınıza  sunuyorum.
Öncelikle Meclis Kararınının aksine yapılan bu devir  iş ve eylemi suçtur.
Çünkü Meclis Kararının verdiği yetki aşılarak 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu ile 5018 Sayılı Kamu Maliye ve Kontrol Kanununu yırtıp atmışlardır. Buraya kadar biz Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediyesini hangi asılsız iddialarla suçlamış oluyoruz. 
Odunpazarı Belediye Meclisinin “Reklam alanlarının tahsisi” ile ilgili belge sahte mi?
 Hayır.
Aldığı yetki ile kendi Meclisinin aldığı karara uymayarak, Odunpazarı Belediyesinin zimmetli demirbaşlarını sözleşme ile devreden Belediye Başkanı Kazım Kurt’un imza altına aldığı sözleşme sahtemi, o sözleşmede oynama yaparak mı yayınladık???
Hayır.
O zaman bu iddialar nasıl asılsız olabiliyor.Kazım Kurt nasıl haklı olabiliyor.
Kimseye itham ve imada bulunmuyoruz.Kendi imzaladıkları yazılı belgeleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Anlamak istemeyenlerin, Odunpazarı  Belediyesinin Kanunsuz iş ve eylemi neticesinde;
  Odunpazarı Belediyesinin 5 yılda kaybettiklerini  maddeliyelim.
 
    1.Odunpazarı Belediyesi mülkiyetinde bulunan reklam ünitelerini devrederek  kira gelirinden olurken.
    2.Belediye kendi reklam ünitelerini devrettiği için, kendi mülküne kira ödüyor.
    3.Demirbaş ile ilgili  Belediyede hala üst düzey görev yapan dostumuza danıştık. “Demirbaşı kimse, kimseye veremez. Sandalyenin bacağı  kırılsa  kırıldı atalım diyemezsiniz.
 Bunun nasıl kırıldığını ispatlamak için komisyon kuracaksınız, tutanak altına alacaksınız. Bunlar büyük cesaret sahibi. Gözleri bayağı kara” buda demirbaş kabul edilen reklam ünitelerinin durumu.
 
Eğer bunlar yalan  ve iftira ise buyursunlar iftira davası açsınlar.Bizde   İçişleri Bakanlığına ve Bakanlığı temsil eden Eskişehir Valiliğine kamu zararı için  buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. 
Biz  arı kovanına çomak sokana kadar ortalık güllük gülistandı.5 yıldır kurdukları düzen takır takır işliyordu.
Eskişehirde  Kazım Kurt Eskişehirspor’un hamisi, kahramanı olurken ADARGA ve Eskişehir Spor Eğitim Vakfının sekreterinin şirketleri Odunpazarı Belediyesine  milyonluk faturalar kesiyorlardı.
Reklam paraları  dokunulmaz ve hesap  sorulamazdı.Reklam parasının hesabının  sorulduğu an Odunpazarı Belediyesini yönetenler ve Ö.F.D’nin basını olan BRAVDA  hop hop hopluyorlardı.
Belediyenin ödediği reklam parasının hesabını soran  bir kadın Meclis üyesine aşağılık imalarla saldırırlarken; kendiside kız babası olan  Kazım Kurt bizzat  “Etkiye tepki” diyordu.
Onları hoplatan  başka bir Meclis üyesi hakkında Ö.F.D nın basınında Meclis üyesinin itibarına, ahlakına saldırarak  açık açık %5 komisyoncu yazıyorlardı.
Çünkü ;
Eskişehirspor’a 4 Milyon  giderken ADARGA ve kardeş şirketlere 25 Milyon akıtılıyordu.
Biz işlerine çomak soktuktan sonra öfkelenen Kazım Kurt’u pış pışlama toplantısı gerçekleştirildi.
Sayın Başkan pış pışlama toplantısında ilginç şeyler söyledi. “Bilboardlar ara sokaktaymış onun için çok kira getirisi  yokmuş” -Hamamyolu ve Asarcıklı caddesi ne kadar ara sokaksa artık-
Sayın Kurt ara sokaklarda olduğu için çok değerli olmayan bilboardlara o zaman niye milyonlar döktünüz ve hala döküyorsunuz.
Sokağa çıkma yasaklarından dolayı ile korkudan kimsenin sokağa çıkmadığı 2020 ve 2021 yılında Billboardlara Belediyenin  paralarını neden döktünüz o zaman.
Mızıkçılık yapmayın oynamaya yeni başladık.
 Kazım Kurt  Eskişehirspor’a kaynak aktarmaya çalışırken aslı astarı olmayan iddialarla suçlanıyormuş.
O zaman buyrun şu astar meselesini  asla yalan söylemeyen matematik üzerinden irdeleyelim. Bu sorunun cevabı çok basit Eskişehirspor bu işten ne kazanmış….
  Pış pışlama toplantısında ABD doları ile hesap yapıldı.
Ö.F.D’nin ödediği 4 Milyon Lira 1 Milyon 200 bin Dolar yapıyormuş. O zaman Ö.F.D’nin kazandığı kiralama ücretlerini de Dolar kuru üzerinden yapın.
Bu hesap benim kendimi avutmama benziyor. 28 senedir sigara içiyorum. Sigaraya verdiğim para ile her gün Dolar alsaydım şimdi zengindim(!)
Dolar üzerinden mi hesap yapılıyor buyrun yapalım.
ADARGA dolayısı ile Ö.F.D sözleşmeye göre 2018 Yılında 4 Milyon Lira ödemiş.
 2018 yılında Doların 365 günlük  ortalama değeri 4 Lira 82 kuruş. Buna göre Ö.F.D  Eskişehirspora  831 bin 255 Dolar ödemiş. 
O zaman  1 Milyon 200 bin Doları nereden üfürdünüz.
 Eskişehirspor Başkanı önüne konan bu notu araştırıp yoksa verildiği gibi mi okudu
Ticaret sicil gazetesine göre ADARGA’nın merkezi  Ö.F.D’nin şirketlerinin  basım merkezi olduğu için ADARGA’yı da o gruba ekliyoruz.
-Ö.F.D’nin  şirketleri  2017 ve 2018 senesinde Odunpazarı Belediyesine ne kadar fatura kesmiş bilmiyoruz.
 2019 senesinde sadece ADARGA yine 365 günlük doların ortama değerine göre  110 bin Dolar(629 Bin TL) tutarında  fatura keserken kardeş şirketleri ne kadar kesmiş  bilmiyoruz.
-2020 senesinde Ö.F.D nin  reklam şirketleri LED ekran ve Bilboardlara 372 bin  Dolar(3 Milyon 300 bin TL) fatura kesiyor.
2021 senesinde 318 bin Dolar  (2 Milyon 823 bin TL) faturalandırıyor. 
.
Yani Ö.F.D’nin  2 yılda ve 2019 da  sadece bir şirket üzerinden Odunpazarı Belediyesine kestiği fatura tutarı 800 bin Dolar.
Bütün reklam ünitelerinin 15 Yıllık kirası için Ö.F.D 831 bin 255 Dolar öderken,Aynı  Ö.F.D 2 yılda sadece Odunpazarı Belediyesine  800 bin Dolarlık fatura kesiyor.
Bu paraya Odunpazarı Belediyesinin   2017-2018-2022 yıllarında ADARGA ve kardeş şirketlerine  ödediği  paraları ile  5 yılda başka reklam verenlerin ödediklerinide ekleyin.
Bu matematiğe göre  tahsis işleminden kazanan Eskişehirspor mu  yoksa ADARGA yani Ö.F.D’mi.
 Eskişehirspor araç mı, amaç mı siz karar verin.
Bu kararı verirken elinizi vicdanınıza koyun. Adam  Eskişehirspor’a ödediği parayı iki yıl içerisinde sadece  Odunpazarı Belediyesine kestiği faturalarla çıkarttığı için kalan   13 yılın her gününü kar olarak cebine koyacak.
O arada 2 Yıl içerisinde de Odunpazarı Belediyesi hariç kiraladığı her reklam kirasını cebine zaten  koymuş.Üstüne kiraladığı Bilbordlara da 1 kuruş ödemeden 15 Yıllığına sahip olmuş.
Bütün bunlara  sahip olurkende  yapılan protokollerle Eskişehirspor’u da amiyane tabirle bir  nüfusuna almadığı kalmış.
Kiralama sözleşmesine  koyduğu ve koydurduğu şartlarla koca kulübün anahtarını cebine atmış. 
Tekrar soruyorum ister TL üzerinden ister onların öne sürdüğü Dolar üzerinden böyle ipe sapa gelmez bir ticaret ve tahsis varmı.
Eğer bu tahsis işleminin gerçek amacı  Eskişehirspor’u kurtarmak olsaydı.
Şuan Eskişehirspor 2 Yılda Odunpazarı Belediyesi ne kestiği faturalarla borcunu ödemiş kalan 13 yılın her gününü kar olarak kasasına koymakla  meşguldü.
Hala Kazım Kurt Eskişehirspor’a yardım ediyor, onu karalamayın diyenleri matematik öğrenmeye davet ediyorum.
Odunpazarı Belediyesini yöneten eş başkan seviyesinde ki yoldaşların  Eskişehirspor gibi bir dertleri olduğunu da düşünmüyorum.
 Buna bir örnek vereyim. Ö.F.D’nin maşallahı var Eskişehirspor’un etinden, sütünden herşeyinden fazlası ile besleniyor.
Ö.F.D’nin Televizyonu Eskişehirspor’un maçlarının naklen yayını için sponsor aldı.Odunpazarı Belediyesi’de Eskişehirspor-Erzincanspor maçına sponsor oldu……..
Bir yanda Belediyeyi yöneten yoldaşların canı diğer yanda bizim canımız Eskişehirspor. 
Eskişehirspor’a yardım ediyoruz diyerek kulübü ellerine almışlar oynuyorlar. Sayın Başkan kendi bürolarını  bu şartlarda kiralar mı! Asla……
 Yılmaz Hoca’nın Rektörlüğü dahil yönetim tarzı ve devletin parasına bakış açılarında 100 noktadan anca  iki noktasında  anlaşabiliriz.
  Yılmaz Hoca ile anlaştığımız noktanın bir tanesi insan  popülasyonu içerisinde ki kimi şeyleri  sevmeyiz ve güvenmeyiz.
 Yılmaz Hocanın “Belediyeler  Bilboardları Eskişehirspor’a versin kampanyasına” niye buz gibi olduğunu tahmin ediyorum.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.