Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Korkarım Ankara’ya Yine Otobüsler Kaldırılacak

22.11.2023
A+
A-

1970’lerin ama ağırlıkla 1980’li yılların mahalle ve semt kültürünü konu olan Seksenler dizisinin sıcak hikayesi ile güçlü oyuncuların hayat verdiği karakterler sayesinde o günleri görmeyen insanlarda, hayatın öyle yaşandığı duygusu oluşturdu.Aslında hayat dizide ki gibi yaşanmıyordu.Her sabaha,babamızı son görüşümüz olabilecek bir gün olarak uyanırdık.Zor ve acı günlerdi…

Ahhh ahhh denilen 90’lı yılları hatırlamak dahi istemiyorum.Paramparça olmuş siyasette yaşanan krizler,karmaşa.. Pkk’nın en azgın yılları…Vuruşmaktan ziyade Şehit taşımaktan ve uğurlamaktan derin yaraların açıldığı günler..90’lı yılların siyasetine hasret duyanlar CHP’ye bakarak özlemlerini giderebilir.

O gitti bu geldi ama hiç değişmediler. Sonradan CHP’ye dönüşen SHP 1991 seçimlerinde;kürtçü pkknın legal kolu HEP ile yaptığı ittifak ile Leyla Zana’ları meclise taşımıştı.

ABD’nin mayın eşeği kürtçü faşist pkk,baş katil aponun kendisinin belirlediği kişilerin meclise girmesini; silahlı mücadelenin zaferi olarak kendi yayın organlarında ilan ettiler.Sonuçta barajı geçemeyecek pkknın legal kolu SHP sayesinde meclise girmişti.

2019 Yerel seçimlerinde tam tersi oldu isim değiştiren HDP Büyükşehirlerde aday çıkartmayarak CHP’yi yerel iktidara taşıdı.CHP ile pkk’nın legal temsilcilerinin ittifakı 2023 Genel seçimlerinde de devam etti.1990’ların özlemini gidermemiş olabilirsiniz.

CHP’nin yeni Genel Başkanı’nı takip edin size yardımcı olacaktır.Nasıl mı????CHP’nin yönettiği Kadıköy Belediyesi’nin tahsis ettiği salonda dinleti sunan kürtçü ve bölücü Pervin Chakar’ın sanat şölenine (!!!!!), Özgür Özel ve Pervin Buldan beraber katılıyorlar.

Özgür Özel yönetmeye talip olduğu ülkenin bölünmesini isteyen kürtçü ve bölücü kadının elini saygı ile öpüyor.

Dün Leyla Zana’ları meclise taşıyanlar bugün kürtçü Pervin Chakar’ın elini öpüyorlar……O gidiyor bu geliyor bunların bir birleri ile sevdası hiç bitmiyor.

Bu sevda yüklü kervana katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç HDP’ye açık açık oy istedi.

Kervanın diğer yolcusu Kazım Kurt’un etrafına bir bakın….Belediyede Kazım Kurt’tan daha etkili olduğu, hatta gizli Başkan olduğu iddia edilen özel yoldaşının ve arkadaşlarının halkların demokratik kongresinin bayraklarını taşıdığı yürüyüşün resimleri çarşaf çarşaf yayınlandı.Devlet kadrolarında Ülkücülerin etkinliğinden dolayı “MHP’nin kendisi değil ama fikri iktidarda”denilirdi.

Odunpazarı Belediyesinde “HDP’nin kendisi değil ama fikri iktidarda”iddiasını öne sürenler olduğunu da ekleyeyim.

90’larda nadirde olsa çok güzel şeylerde oluyordu…Örneğin 1992 yılının Temmuz ayında yapılan değişiklikle Üniversite Rektörlüğüne iki dönem şartı getirilmişti. O zamanlar Anadolu Üniversitesinin Rektör-Hocası olan Yılmaz Büyükerşen kanuna takıldığı için koltuktan kalkmamak için ilgili kanunun iptali için yargıya gitmişti.Tabii o zamanlar işlerine gelmeyince AKP yargısı dedikleri kurum yoktu. Ama yargı gerekçeli kararında”İki dönem neyinize yetmiyor.Ölesiye kadar mı oturacaksınız” dememiş olsa da iki dönem şartını hukuki bulmuştu.

Diğer yandan otobüslere doldurulan insanlar “Yılmaz Hocam koltuğunda otursun ” eylemi için Ankara’ya gönderilirdi…Ne yapsa fayda etmedi.Yılmaz Hocam sürecin sonunda koltuğu boşaltmak zorunda kalmıştı.

2022 yılında yapılan araştırmaya göre Türk nüfusunun yüzde 10’u 65 yaş üstü.Bu istatiğe göre Hocamın koltuktan kalkmamak için direndiği 1992 yılında 33 yaş üstü olanların yüzde 90’nı bugün hayatta değil.Ama yüzde 10’nun içerisinde ki Yılmaz hocam 25 yıldır oturduğu koltuğu bırakmamak için her şeyi yapacak gibi duruyor.

Genel başkanı hocanın elini öpüyor ertesi gün kamuoyu araştırması yapacağız diyor…Hocam da hiç tepki vermiyor…CHP’nin yayın organı Sözcü Tv’de Ebru Baki hocamın ve Ahmet Ataç’ın yaş grubunun aday olmaması için yayın yapıyor.Hocam da tık yok…

Korkarım Ankara’ya yine otobüsler kaldırılacak..Yine pankartlar açılacak…Yeter ki Yılmaz Hocam koltuğunu kaybetmesin…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.