Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Ak Saçlı

10.11.2023
A+
A-

Emirdağ her ne kadar Afyonkarahisar’ın bir ilçesi olsa da Emirdağ’lılar kendilerini gönül bağı ile Eskişehir’e bağlı hisseder, alışverişlerini Eskişehir’den mülklerini çoğu zaman Eskişehir’den alır hatta evlendirecekleri delikanlı kızlarını ve oğlanlarını Eskişehir’den evlendirme gayreti içindedirler. Erkekleri mert ve dürüst gelinlik kızları namus abidesidir. İçlerinden asla vatan haini çıkmaz.İçlerinden biri vardır ki vatan sevdalısı, dürüst, onurlu ve delikanlı bir adam; “Ete kemiğe büründüm Mahmut Çorumlu göründüm” diyecek kadar mütevazi.

Vatan ve Millet sevgisi onu Türk insanının gönlünde yüceltmiş; “Ak Saçlı” diye anılmaya başlanmıştır. Aslına bakarsanız saçları kır olmamasına rağmen zekasından dolayı ak saçlı denmiştir.Emirdağ’lı gurbetçi bir ailenin çocuğudur. 6 yaşında ailesiyle birlikte Fransa’ya gitmiş Sent Ettien yakınlarında Senju Seremper de ilk okula başlamış parlak zekâsı onu ilkokul birincisi yapmasına rağmen Irkçı Fransız öğretmenler bir Türk’ün okul birincisi olmasını hazmedememiş Mahmut Çorumlu’yu ikinci ilan etmişlerse de, ana dili gibi Fransızca’yı bu yıllarda öğrenmiştir.

Milliyetçi, Muhafazakâr bir o kadar da dindar olan aile oğullarını Fransız kültürüyle yetiştirmek istemediklerinden küçük Mahmut’un eğitimine Türkiye de devam etmesine karar vermişler onu Emirdağ’ın Piri Bey köy ortaokuluna yazdırmalarıyla birlikte renkli televizyona alışkın olan küçük Mahmut köyünde elektrik dahi olmadığını görmesiyle kısa süreli bir şok yaşamış olsa da daha o yaşlarda Türkiye’nin geri kalmışlığının farkına varmış çözüm yolları aramaya başlamıştır.

Üstün zekâsı öğretmenlerinin ve okul arkadaşlarının takdirini birazda kıskanç bakışları üstünde toplarken o çalışkanlığını ve mütevaziliğini sürdürmüş Polis Kolejinin ardından Polis Akademisini kazanmış yıllarca hizmet vereceği polislik mesleğine atanmış istihbarat konusunda kendini geliştirmiş Birleşmiş Milletler aracılığıyla Fildişi Sahili devletine atanmış yurda geri döndüğünde kendini bambaşka bir mücadelenin içinde buluvermiştir.

Polis teşkilatında FETÖ yapılanmasına devletine bağlı türüne nevi bir şahsiyet olarak mücadelesini sürdürmesi Sinop sürgününü beraberinde getirmiş 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası bu örgütle mücadelesi devlet büyükleri tarafından takdirle karşılanırken yüzlerce kez ölümle tehdit edilmiş Klavye efesi örgüt mensuplarına meydanı dar etmiştir.

Ak saçlı halihazırda Emniyet Genel Müdür yardımcısı. Konumu itibarıyla elektriksiz köyden çıkan bir Türk insanı daha ne kadar yükselebilir? Ulaşabileceği en yüksek mevkiye ulaşmış ya da bir sonraki aşama Emniyet genel müdürü olabilir diye düşünebilirsiniz ama o vatana hizmet yolundan vazgeçmeye hiç niyeti yok.

Yakında mahalli idareler  Yerel seçimi yapılacak. İster misiniz sadece ve sadece mazlumların arkasında değil! Yanında duran Mahmut Çorumlu Cumhur ittifakından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olsun!

İster misiniz onun sayesinde, Eskişehir kapkara bulutlar oluşturan sivri ve kör sineklerden kurtulsun! İstemi siniz trafik meselesini çözsün! İster misiniz sokak hayvanlarının barınaklarını çoğaltsın! İster misiniz çevre yolu sağlı sollu ışıl ışıl dükkanlar, mola alanlarıyla yan yana dizilsin. İster misiniz şehrin incileri olan akarsuların ahmak bir belediye tarafından üstü kapatılan beton yığınlarını çöpe atsın.

Kim istemez ki?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.