Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

MİLENE’YE AŞK, SAHİPSİZ ŞEHİR

08.12.2022
A+
A-

Kafka’nın Milene’ya karşı duyduğu kederli aşk ruhunu tüketir. Kafka”Heveslerim yorgun, iyimserliğim yorgun, konuşarak anlaşmaya olan inancım bile yorgun.Çok yorgunum”der.
Bende herkes gibi çok yorgunum.Beni tüketen, yoran Milena gibi zarif ve güzel bir kadına duyduğum kederli bir aşk değil.Aksine kötüye ve çirkinlere karşı duyduğum aşk çok yoruyor.
Yine de şikayetçi değilim. Dürüst ve vicdanlı olmak
hesaplı olmaktan iyidir. Hesap, insanı makam ve para sahibi yapabilir fakat vicdan daha önemli işe yarar; İnsanı insan yapar.Devletlerinde insanlar gibi ruhu vardır.Devletlerin ruhu yasalar ve adalettir. Bir devlette yasa güçsüzse ve çiğneniyorsa yöneticiler yasaların üstünde ise yıkılış çok yakındır. Eğer yasa yöneticilerin üstündeyse ve yöneticiler onun kölesi ise devlet ayakta kalabilir.

Bir üniversitede yasaları kendisinin kölesi olarak gören, kendi menfaatleri için ahlak ve etiği çiğneyen bir rektör yardımcısını taltif ederek başka bir Üniversiteye nasıl Rektör yapabiliyorsunuz. ESTÜ’ye atattığınız Rektörünün her eyleminin yasa, ahlak ve vicdan süzgüsünden geçtiğinden nasıl emin olabiliyorsunuz……Ülkeye, Reis Beye bu kötülüğü yapanları Allaha ve Reis Beye havale ediyorum.
Anadolu Üniversitesini yönettiği günden bu ana kadar geriye götüren Rektör Hocanın hesap ve kitab bilmesi onun makam sahibi olmasını sağlamış olabilir ve orada kalmasınada fayda sağlayabilir. Sadece makam ve para sahibi olarak anılırsınız.O kadar……
Hukukta “Kanıt onaylanabilir verilerdir”. Maden faciasında Sayıştay Raporlarını referans gösteren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt hakkında “Usulsüz İşlem” ile Belediyeyi zarara uğrattığı konusunda Sayıştay tarafından rapor tutuluyor. Kazım Kurt kendisini yasalardan üstün tutarak Odunpazarı Meclisinin kendisine verdiği yetkiyi aşarak “usulsüz işlem” yapıyor. Üstelik bu usulsüz işleme imza atan Belediye Başkanı bir hukukçu.Yasaların güçlü, yöneticilerin yasaların kölesi olduğu hukuk devletinde yöneticilerin hesap vermesi gerektiği önermesine rağmen İçişleri Bakanlığı ve Bakanlığın Eskişehirde ki temsilcileri ölüm sessizliğinde. 5 Yıdır bitmeyen araştırma…..
Sayıştay Denetim ve Kontrol müfettişlerinin kamu zararı ve usulsuz işlem ile ilgili raporunu okumanızı tavsiye ediyorum. Bu işler niçin kör-topal ilerler bilmiyorum.Çok yazık……
Diğer yandan Sayıştay Raporlarında geçen ifade ile “Usulsüz İşlemden” faydalanan, Belediyenin mallarına ihalesiz,rekabetsiz dikensiz gül bahçesi içerisinde sahip olan Medya Baronu Ö.F.D küpünü doldurmaya devam ederken Eskişehirspor uçuruma doğru hızla yol alıyor.

16 şirketli baronun Eskişehirspor’a verdiği para 15 yıl için 4 Milyon Lira, onu da nakit verip vermediğini bilmiyoruz. Çünkü kendi adamlarının çok sevdiği biçimde ifade etmek gerekirse “İddia edilen” kendisinin yönetici olduğu zamanda klübe 800 bin Dolarlık branda faturası kestiği. Kiralama bedeli 4 Milyon Lira ile alacağının mahsuplaşıldığı.Eğer iddia yalansa buradan yayınlamaya hazırız.Eğer iddia doğru ise vah ki vahhhh.

Bir köşe yazanı çok haklı bir şekilde su zammına AK Parti Milletvekillerinin niçin tepki vermediğini sormuş.

AK Parti milletvekilleri şimdiye kadar bu kentte yaşanan hangi olaya tepki verdiler ki su zammına tepki versinler.
Emine Nur Hocam ikametgahı olan Üsküdar nüfus müdürlüğünden paylaşım yapmış….. Ehliyet ve kimliği artık tekmiş…Emine Hocamın yeni kimlik kartı alması bizi de çok ilgilendirdiğinden, çok mutlu olduk.

Eskişehir Milletvekili Nabi Hocamında ikametgahı İstanbul oda oralarda bir yerdedir.

Diğer Milletvekili Harun Karaca’nın ikametgahı Eskişehirde olmasına karşın ruhu havalarda olduğu için kendileri gezegenler arası seyahat halindeymiş.

Tanıdığı, tanımadığı herkes kendilerinin Haziran 2023 tarihini sonrası havadan iniş törenine katılmak için gün sayıyorlarmış.Kendilerine hayırlı uçuşlar ve inişler diliyorum. O kadar mesafeden yumuşak iniş nasıl olur Allah yardımcısı olsun…….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.