Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

O Topraklar Bizimdi!

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak Çağrımız şudur; eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam edilirse, Milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır”

M.H.P. Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkçü bir lider olarak tanır Arap Coğrafyasıyla ilişkisinin sadece insani değerler ölçüsünde olduğunu düşünür, Arapların, İngiliz vaatlerine kanarak Osmanlı Türklerine ihanet ettiği zamanı aklımdan çıkaramazdım. Aslında işin aslı hiç de bize şırıngayla enjekte edilen yalan yanlış bilgilerden ibaret olmadığını Filistin’in Anadolu kadar yüzlerce yıllık bir Türk yurdu olduğunu kısa bir çalışmanın ardından biraz hüzün birazda coşkuyla ecdat mirasına sahip çıkmanın tadına vardım.

Gelelim Türk yurdu Filistin’e.

Filistin’ e Cerrahi Araplarını yenerek ilk yerleşen ve Türkmen beyliğini 1069 yılında inşa eden Selçuklu uç beyi Kurlu oldu. Onun vefatından sonra beyliğin başına Atsız Bey geçti, Kudüs’ü fethederek Sultan Alparslan ve Abbasi halifesi Kaim adına hutbe okuttu. Atsız Bey Filistin’in önemli şehirlerini zapt edip Mısır seferine çıktıysa da başarılı olamadı. Başarısızlık Filistin’i yeniden Fatımilerin zapt etmesiyle sonlandıysa da Suriye – Filistin Selçuklu devletini kuracak olan Sultan Melikşah’ın kardeşi Tutuş ve yeniden güçlenen Atsız Bey bütün Filistin’i fethetti.

Filistin 1099 yılına kadar Türkler ve Fatımiler arasında sürekli el değiştirirken 88 yıl sürecek Haçlı egemenliği başlaması bu yıllarda başladı. Binlerce Müslüman ve Yahudi o dönemde katledildi.

Eyyubi hanedanı Türk Sultanı Selahattin’in Haçlı Kudüs krallığına son vermesi ile birlikte Filistin’e batılı tüccarların ilgisi artarken, Sultan Haçlılar döneminde Kudüs’ten sürülen Yahudilerin geri dönmesine izin verdi, tahrip olan kutsal mekanları onardı, Mescid-i Aksa kütüphanesini zenginleştirdi.

Sultan Selahattin’in ölümüyle Filistin kargaşa içinde kalırken, Mısırda hüküm süren bir başka Türk lider, Memluk Sultanı Baybars Haçlı kalıntılarını bu topraklardan sürerek bütün Filistin’i fethetti.

Filistin’in Osmanlı Türkleri tarafından fethi Yavuz Sultan Selim döneminde oldu. Aslında Yavuz’un Memluk Kıpçak Türkleriyle kapışmak gibi bir niyeti yoktu o ordusunun başında Safevi Türklerinin üzerine yürüyordu ama Kıpçaklar Osmanlı Türkleriyle savaşmak ve Türk liderliğini tek elde toplamak için sabırsızlanıyordu. Mercidabık meydan savaşında Memluk Kıpçakları Osmanlı Türk ordusu karşısında ağır bir bozguna uğradı.

Filistin topraklarında Müslüman Türkler, Hristiyan ve Müslüman Araplar- Yahudiler yaklaşık 380 yıl sürecek Osmanlı barışı döneminde Barış, huzur, refah içinde yaşadılar.

Ecdat mirası batılı deniz eşkıyaları tarafından her türlü hile, oyun ve hokkabazlıkla elimizden alındıysa da ölüm hak miras helaldir ve o topraklar bizimdir.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.