Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Sırada Eskişehir Bürokrasisindeki Değişim mi Var?

09.06.2023
A+
A-

Seçimlerin ardından oluşturulan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde göreve gelen Bakanlar,önceki Bakanlar döneminde başarılı olmuş,analitik düşünebilen çözüm odaklı,milletin yararına projeler üreten bürokratlar ile devam ederken sisteme ayak uyduramayanlara veda edilecektir.

Eskişehir bürokrasisi de kuşkusuz yeni yapılanmadan etkilenecektir. Hükümet siyasi iradenin kontrolündedir.Bürokrasi siyasi iradenin hedeflerini uygulamakla yükümlüdür.Geçmiş dönem siyasi iradenin temsilcileri Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay hatta İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın gölgesinde ve kanatları altında idarecilik yapan Eskişehir bürokrasisi de  elbette elekten geçecektir.

Akrabalık, yakın çevre kontenjanından bazı kritik makamları işgal eden.Bukalemun gibi ortama göre renk değiştiren.”Kılıçdaroğlu da kazansa fark etmez ben Devletin Bürokratıyım ayağına yatanlar. CHP’li Belediyelere göz kırpan, dirsek temasında bulunan, kapalı kapılar ardında Millet ittifakına bile yanaşmış, her görüşün güzellemesini yapanlar Tabiki Yeni dönemde kızağa çekilecekler.

Vali Bey’in iyi niyeti ve gayretine rağmen, protokolculuk oynayan, hemşehri derneklerinden medet uman,Hükümetin bu şehre yaptığı yatırımları anlatamayan,Cumhurbaşkanlığı Yatırım kararları ile şehre kazandırılmış, URAYSİM ,TANAP, gibi projeleri uyutmaya almış insiyatif kullanmaktan aciz,tembellik yapanlara artık yeter denilmelidir.

Cumhurbaşkanımızın ismini ve ibaresini ağızlarına almaktan imtina eden,Ben gidersem burası biter mantığı ile kendilerini vazgeçilmez zanneden,Makam odaları ve koltukları babalarından miras kaldığını düşünen.Millete tepeden bakan  il Müdürü,Daire Müdürü dahi olsa İnzivaya çekilmelidir.

Sayın üst ve orta düzey bürokratlar Cumhur İttifakina yük olduğunuz yeter

Ne Ankara’daki eski abilerinizi ne de Cumhur ittifakının Eskişehir yöneticilerini rahatsız etmeyin.

Yeni sisteme uymayan ,14 Mayıs öncesi Tayyip Erdoğan kaybedecek hissi ile pozisyon alan,ortadan kaybolan,onları oraya getiren siyasi iradeye ihanet eden Eskişehir’in bir kısım bürokratları yavaş yavaş tası tarağı toplasın.

Türkiye Yüzyılı Vizyonunu benimsemiş, çalışmış, üretmiş, başarılı olmuş seçim döneminde rüştünü ispat etmiş olanlarla yola devam edilecektir….

Bu tanımlama ve tespitlere Üniversite Rektörleri ile onlar pek Sayın idareci kadroları da dahildir. Üniversitesinin bir Bilim Yuvası olduğu savından  yola çıkarak , Sanki Onu  Oraya Siyasi Otorite değilde kendi meziyetleri ile gelmiş gibi algı ile kendini oyalayanlar bence çok üzülecekler.

Hele hele FETÖ geçmişi herkesce bilinen sırf Rektörün insiyatifi ile O Koltukları işgal edenler daha da direnirse ona O insiyatifi kullanan Rektörü ile birlikte geldiği yere uğurlanacagi şüphe götürmez bir gerçektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.