Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

O İmza Sinan Özeçoglu’na Değilse kime ait…..

15.07.2023
A+
A-

ADARGA isimli firma ve Eskişehir Spor Eğitim ve Vakfı arasında yapılan protokol ile Eskişehirspor’un 15 yıllık geleceğinin nasıl karartıldığını belgelerlerini ortaya koyarak yazıyoruz.Bunlararı yazmamızın tek motivasyon kaynağı “Kamu menfaati“.Birileri kendilerini Eskişehir’in tek sahibi olduklarını zannederek kanun,nizam,ahlak tanımayabilirler.Çok aldanıyorlar….Tekrar başa dönelim…

Odunpazarı Belediye Meclisinin Belediye Başkanı’na verdiği yetki dışına çıkılarak, hukuki dayanağı olmayan eklemeler ile Odunpazarı Belediyesi’nin yani Kamunun milyonlar tutan reklam üniteleri Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına bedelsiz devrediliyor.Giden sadece demirbaşlar değil.Odunpazarı Belediyesi Reklam ünitelerinden elde ettiği gelirden olurken,devrettiği reklam ünitelerini kiralamak için bedel ödemeye başlıyor.

Bu devri gerçekleştirmek için Odunpazarı Belediyesi ile Vakıf arasında yapılan protokole;sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihi 1 Ekim 2017 kabul ederek;  Belediye adına Kazım Kurt,Vakıf adına Başkan Sinan Özeçoglu ile Genel Sekreter Özgür Fetih Demirtaş imzalıyorlar.

Bu tarihten 58 gün sonrası olan 28 Aralık 2017 tarihinde Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı kendisine devredilen reklam ünitelerini ADARGA isimli firmaya kiralıyor.

ADARGA isimli firmanın dikkat çekici yönü, Vakıf ile yaptığı sözleşme tarihinden sadece 38 gün önce 50 bin lira sermaye ile İstanbul’da kurulmuş olması,ama  şirket sahibi gözüken kişinin ikametgah adresi Eskişehir olması çok enteresan….

6 Eylül 2017 tarihinden 28 Aralık 2017 tarihine kadar ki mantık dizilimini özetleyelim ki kafanız karışmasın.

Odunpazarı Belediyesi Reklam ünitelerini bedelsiz olarak Eskişehir Spor Eğitim Vakfına devrediyor.Vakıfta kendisine devredilen reklam ünitelerini 15 yıllığına sabit 4 milyon lira karşılığında sadece 38 gün önce kurulan ADARGA isimli firmaya kiralıyor.

Vakıf ve ADARGA arasındaki kiralama protokolü muğlaklıklar barındırıyor.

Protokolde ADARGA isimli firma ile Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfının kaşelerinin altında iki adet imza var ama isim yok.Aynı şekilde müşterek sorumlu olarak Eskişehirspor İktisadi Derneği kaşesi var ama imza atan kim!!!İsim yok….

Vakıf ile Odunpazarı Belediyesi arasında yapılan sözleşmede vakıf adına imza atan Başkan ve Genel Sekretere isim açılmışken; burada vakıf adına kimin imza attığını bilmiyoruz.

Dernek,vakıf,şirket tüzel kişilik olduğundan dolayı cansız varlıklardır. Bu cansız varlıklar imza atamadığı için onlar adına imza atan canlı imza yetkililerin kim olduğu bilinmesi için isim açmak zorunludur.Ama ne vakıf,ne Eskişehirspor ne de şirket adına kim imza atmış bilmiyoruz.Bu durum sözleşmeyi hukuken sakatlar.Sözleşme iptal şartları çok ağır iptal edilirse altından kalkamayız diyen hukukçulara bilgilerini tazelemelerini tavsiye ediyorum.

6 Aralık 2017 tarihinde kulüp kongre yapıyor Klübun başına Halil Ünal geçiyor.

Bildiğimiz Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı ile Eskişehirspor Kulübü İktisadi İşletmesi Derneği farklı tüzel kişilikler.Eskişehirspor Başkanlığını bırakan aynı anda Vakıf Başkanlığını da bırakabiliyor mu bilmiyoruz.

Bizde Odunpazarı Belediyesi ile yapılan resmi işlemlerde Vakıf Başkanı olarak gözüken kişi Sinan Özeçoğlu olduğu için;Üstüne Vakıf ile ADARGA arasında yapılan sözleşmede Vakıf adına imza atanın kim olduğunu bilmediğimizden dolayı Vakıf Başkanı olarak Sinan Özeçoglu’nu muhatap aldık.

ZAMAN İMZA KİME AİT ?

Sayın Özeçoğlu ile ortak güvendiğimiz bir kişi üzerinden “Sözleşmeye imza atan kişinin kendisi olmadığını” iletti.

Beyanını doğru kabul ediyorum.Sinan Özeçoglu’na sorduğum “Reklam üniteleri kendi şirkenize ait olsa aynı şartlarla kiraya verirmiydiniz”sorusunu geri çekiyorum.

O zaman Eskişehirspor’un geleceğini karartan sözleşmeye Sinan Özeçoglu imza atmamış ise kim imza attı.Bilelim ki o soruyu ona soralım.

Vakıf adına imza atan Özgür Fethi Demirtaş’a o soruyu soramıyorum çünkü ADARGA’nın sadece Eskişehir de faaliyet yürüttüğünü ve bu faaliyetleri de Özgür Fethi Demirtaş’a ait şirketlerin gerçekleştirdiği, MASAK ve MALİ Kayıtlarda görüleceğini düşünerek ADARGA şirket merkezinin Ticaret Sicil gazetesinde görüleceği gibi 2021 yılında Özgür Fethi Demirtaş’ın sahibi olduğu ES Grup’a taşındığını görünce reklam ünitelerini kendi kendine kiraladığı iddia edilebilir.

Eskişehirspor’a kaynak oluşturuyoruz diyenlerin,o kaynakları kimlere akıttığını kamuoyunun takdirine sunuyorum…..

ADARGA ile Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı arasında ki sözleşmeyi okumanız için tekrar yayınlıyoruz….

Okuduğunuzda sakın şaşırmayın, ADARGA isimli kiracı Eskişehir Spor Eğitim Vakfı’da kiralayan… hiç kimse kendi malını bu şartlarda kiralayamaz

Okuyun ve Eskişehirspor için ağlayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.