Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Cesur Kadın ve İnfluencer Medya

23.10.2023
A+
A-

Bağımsız medya,özgür gazetecilik” büyük bir yalandır.Ondan daha büyük yalan; basının güç ve otoriteyi denetleme mekanizması olduğudur.Basının gerçek işlevi;güç ve otoritenin kontrol ettiği kurulu düzeni korumaktır. İsrail’in vahşeti karşılığında büyük medya kuruluşların aldığı pozisyona bakarak büyük yalanın resmini net şekilde görebilirsiniz.Ülkemizde de durum farklı değildir.Ne merkez ne iktidar yanlısı ne de muhalif basın kurulu düzene karşı değildir. Herkes taraf olduğu gücü muhafaza etmekle yükümlüdür.Gazetecilik mesleği de dijitalleşme ile beraber influencer yani dijital siyaset pazarlama işine dönüşmüştür.

Eskişehir de adına medya denilen şey de kurulu düzenin yani CHP’li Belediyelerin bekçisidir.Kendilerine gazeteci diyenlerde bana göre birer influencer,Dijital siyaset pazarlama yapıyorlar.İçlerinden duruma göre “Kazım Abi veya Ahmet Abici” olan bir arkadaşımız artık uzmanlaşmış. Kendisini takdir ediyorum ve kıskanıyorum.Çünkü birinin meziyetlerini dile getirme, övme anlamındaki methiye sanattır ve bu kültürümüzde vardır.

Osmanlı döneminde İhsan almak için hemen her zaman methiye yazılmasına rağmen bilhassa tahta çıkış zamanlarında cülusiye adıyla padişaha bu şiirler sunulmuştur. Methiyelerde övülen şahsın övgüye layık olup olmadığından ziyade aşırı ·mübalağalarla samimiyetsiz mefhum ve mazmunları tespit edilip yazılmıştır. Nitekim bu durum övülen kişinin, şaire caize adı verilen bir mükafat vermesiyle daha da artmıştır.(Keleş R.)Bu dönem ki modern methiyecilikte övgü karşılığı mükafat var mı bilmiyorum.Kimsenin hakkını yiyemem..

Kesin olan bu sanat benim gibi kabiliyetsizlerin çok ötesinde.

Para ile siyasetin birbirine girdiği bu zamanda eğitim ve zeka maalesef tanınırlık ve reklam için yeterli değil.

Kimin sosyal medyasına baksam AK Parti’nin Belediye Başkan aday adayının tanıtımına yönelik dijital pazarlama olduğunu hissettiğim paylaşımlar.Belki de yanılıyorum…

Dikkat ediyorum CHP’nin muhtemel Belediye Başkan adayları ile AK Parti’nin Başkan aday adaylarının hepsi erkek.Kadın nüfusunun daha fazla olduğu Eskişehir de kadın siyasetçinin adı yok…

Bunun nedeni Türkiye de siyaset erkek egemenliğinin tahakkümü altında olduğu için kadının siyaset yapması çok zordur.Hiç lafı çevirmeye gerek yok Türk Siyasetinde kadının varlığı sadece vitrin içindir.Bir kadının özellikle teşkilat içerisinde vitrin süsü sınıfını atlaması imkansıza yakındır.

Eskişehirde AK Parti içerisinde siyaset yapan kadın karakterler içerisinde Av.Pınar Turhanoğlu’nun imkansızı başarmak için gerekli güçlü karakteri barındırdığına inanıyorum.Bu inancımın kaynağı cesaretli bir kadın olmasından kaynaklanıyor.

Eskişehirde CHP’li Belediyelerin fonladığı basında özellikle özgürün basınında “Başkanlar ve Belediyeler”eleştirelemez.Bu ve CHP’li Başkanları eleştiren herkesin linç edilmesi de haşa ilahi kanun gibidir.

CHP’li Belediyelerin en baskın olduğu zamanlarda AK Parti içerisinde siyaset yapanlar linç edilme kaygısı veya politik geleceklerini koruma içgüdüleri ile korktular ve saklandılar.Kimi de Özgür ağabeylerine biat ettiler.

Bizim toplumda “Cesaretin erkeğe mahsus”olduğuna dair çarpık düşünce vardır.O kadar erkeğin saklandığı günlerde, Pınar Hanımın CHP’li Belediyelere ve Belediyeler tarafından fonlananlara tek başına direnerek doğruları cesaretle söylediğine çok şahit olduk..

Bugün AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olanlar;Başkan olmak için umut taşıyorlar ise bilmeliler ki bu umudun nedeni: AK Parti de CHP’li Belediyelerden ve onun fonladığı basından korkmadan cesaretle doğruları söyleyen Pınar Turhanoğlu,Murat Özcan gibi az sayıda ki iyi insanlar sayesindedir.

Pınar Turhanoğlu’nun emeğinin,mücadelesinin ve cesaretinin karşılığı olarak partisi tarafından aday gösterilmesini temenni ediyorum.

AK Parti içerisinde çoğu kişinin saklandığı çok amiyane tabirle BRAVDA’ya özellikle özgüre yanladığı ve yamulduğu zamanlarda cesaretli bir kadın olan Pınar Hanımın,eğitimi,donanımı ve kanunun üstünlüğüne duyduğu inancın tamamladığı güçlü karakteri ile Belediye Başkan adaylığını herkesten çok hak ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.