Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Operatif Teşkilatlanma Çare Olmuyor

04.06.2023
A+
A-

21 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin  14 ve 28 Mayıs seçimlerinde çok ağır şartlar altında dahi iktidarı korumasına rağmen;Eskişehirde tolerasyonu mümkün olmayan net bir şekilde geride kalması kabul edilemez.

Rahmetlik Demirel mağlubiyetin sahibi olmaz der.Fakat bu sefer mağlubiyetin sahipleri açık ara belli.Fındık kabuğunu doldurmayan işlerle meşgul olmuş,Rabbena hep bana diyen 26. ve 27. Dönem Milletvekilleri,eeh birazda yerel teşkilatlar ve Genel merkez.

Eskişehirde mağlubiyetin taşlarını döşeyen eski milletvekilleri Nabi Avcı,E.Nur Günay ve Harun Karacan çok doğru bir kararla deport edilerek ödemeleri gereken manevi faturayı ödediler.İnşallah gidişleri olur dönüşleri olmaz.

Bu geride kalmanın diğer sahibi AK Parti Eskişehir teşkilatı,siyaset sosyolojisine ve matematiğine aykırı davranarak,tavandan tabana doğru organize olduğu için 2015 yılından itibaren aşağıya doğru ivmelenmesine devam ediyor.Aşağıya doğru yuvarlanmayı durdurmanın tek çaresi,Ak Parti  teşkilatının mental olarak yenilenmesinden ve sıfırdan reorganize olmasından geçiyor.

Siyasetin sosyolojisi ve matematiği insan üzerinedir.Parti insanına kurulan baraj ve kast sistemi saçmalığından ve kibrinden sıyrılmak siyaset yapmanın gereğinden öte insan olmanın şartıdır.Eğer böyle davranmazsanız insanınızı kaybedersiniz.İnsanını kaybeden sadece seçimleri kaybetmekle kalmaz kurumsal kimliğini de kaybeder.

Nurettin Sözen zamanında Ümraniye çöplüğünde yaşanan patlama sonrası,devletin bulamadığı kayıp kişiler Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı kayıtlarından bulunulabilmisti.

O zamanın İstanbul İl Başkanı’nın kim olduğuna bir bakın…..O adam bu örgütleme yöntemi sayesinde iktidara geldi.Bugünde 21 senedir iktidarı devam ettiriyor……Bu adam kim acaba.

Öte yandan siyaset meslek değildir.SGK emeklilik prim şartı gibi 25 yıl yönetimlerde bulunacaksınız,illaki meclis üyesi olacaksınız veya mutlaka il başkanı,ilçe başkanı olacaksınız şartı taşımaz.Parti kimliğinizin, aidiyetinizin,sadakatinizin vücut bulması için mutlak bir şey olmanız gibi mecburiyet hiç bir zaman olmaz.Siyaset kurumunda gelirsiniz, size yüklenen görevleri yapar çekilirsiniz. Yerinize gelen yeni ve başka insanlarla da büyür ve gelişirsiniz. Sonrasında partinize hizmetinizi sıradan bir insan gibi devam edersiniz.

Rütbesi ile özdeşlesen Albay’ın askerlik yaşamından ölesiye kadar taşıdığı,Albay-kıdemli Albay-Emekli Albay-Rahmetli Albay rütbeleri gibi partinizin size verdiği sıfatla yaşamazsınız.

Tabii ki inanç ve idealleriniz için siyaset yapmışsanız.

Bugünlerde Einstein’in ” Aynı şeyleri tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallıktır”sözü dolaşıyor.Bende ekleme yapayım “Aynı insanlarla aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallıktır”Hiç kimse vazgeçilmez değildir.

Günlerdir Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden kaybedenin gitmesi gerektiğinin erdem olduğu anlatılıyor.21 yıldır Türkiye’yi yöneten Reis Bey’in lideri olduğu AK Parti’nin, Eskişehir kamuoyuna moralsiz,sinmiş,silik,korkak mental olarak çökmüş görüntüsü vermesi üzüntü verici.

Bu moralsizlikten ve çöküşten kurtulmanın,ayağa kalkmanın yolu yenilenmekten,yeni insanlardan ve operatif teşkilatlanma sisteminden geçiyor.

Not:

Operatif teşkilatlanma nedir diye düşünen olabilir.Tersten örnek vereyim.”Yasin” gibi tabandan gelen,ekmeğini taştan çıkaran genç adamlar yerine ana-baba torpillileri ile şeçime girerseniz; 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi sahada,sandıklarda,okullarda Reis Bey gibi bir lidere sahip olmanıza rağmen “Genç ve Kadın”bulamazsınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.